• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • А.Ситник: Затримка призначення Антикорупційного прокурора – загроза зриву роботи НАБУ

    Опубликовано: 2015-09-11 10:19:29

    «Мені не принципово, кого саме буде обрано Антикорупційним прокурором. Для мене принциповим є те, що Бюро має бажання якнайшвидше розпочати свою роботу», - заявив в ефірі програми «Погляд» на «5» каналі директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.
     
    Він нагадав, що на розширеному засіданні Уряду було анонсовано, що парламент наступного пленарного тижня буде вирішувати питання про делегування 7 членів до конкурсної комісії, яка обиратиме Антикорупційного прокурора.

    «Сподіваюся, що наступного пленарного тижня це питання-таки буде вирішено. В іншому випадку загроза зриву початку роботи Бюро зростає», - вважає А.Ситник.
     
    За його словами, не зрозуміло, чому, починаючи з 15 липня, коли набрав чинності Закон про прокуратуру, коли і парламент, і генеральний прокурор отримали можливість почати формувати конкурсну комісію, досі не має комісії та навіть делегатів до її складу.

    «Я для себе пояснюю це лише тим, що у тих органів, які повинні делегувати цих кандидатів, мабуть, немає бажання, щоб НАБУ ефективно запрацювало. Проте переконаний, що той вплив, який громадянське суспільство має на ці органи, змусить їх призначити кандидатів у комісію, і вона запрацює найближчим часом», – зазначив директор Бюро.
     
    А.Ситник переконаний, Антикорупційним прокурором буде обрано гідного кандидата.

    «Провести конкурс формально не вдасться. В України вже є досвід проведення відкритих конкурсів, які схвально оцінювалися і громадянським суспільством, і європейськими партнерами. Тому провести якусь заангажовану людину буде дуже важко», - наголосив директор Бюро.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.