• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До НАБУ відібрали перших 70 детективів

    Опубликовано: 2015-08-26 15:40:45

    Конкурсна комісія обрала 70 переможців у конкурсі на посаду детектива Національного антикорупційного бюро України. Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив Директор бюро Артем Ситник.

    «Це кандидати, які у жовтні розпочнуть перші розслідування», – зазначив Артем Ситник.
     
    Він розповів, що всього було подано понад 2700 заяв, допущено до конкурсу 2502 кандидати, які відповідали кваліфікаційним вимогам. Конкурс складався з чотирьох етапів: тестування на знання законодавства, загальних здібностей (General Skills), психологічних характеристик (MMPI), співбесіда з членами конкурсної комісії. Після трьох етапів тестувань до співбесід пройшли 222 кандидата. «Тестування було організовано завдяки нашим міжнародним партнерам, а тести відповідали найвищим вимогам та проводились виключно на прозорій основі», – додав Директор Бюро.
     
    Ситник зауважив, що конкурс оголошувався на перші сто посад, але на думку конкурсної комісії гідними виявилися 70 кандидатів. «Переможці пройдуть спеціальну перевірку, а у вересні для них розпочнуться тренінги, адже посада детектива є новою для правоохоронної системи України», – пояснив Директор бюро.
    Окремо він звернув увагу на необхідність у найкоротші терміни формування Верховної Радою комісії для обрання Антикорупційного прокурора. «Антикорупційний прокурор необхідний для того, щоб детективи розпочали розслідування. Створення Антикорупційної прокуратури є також вимогою західних партнерів», – додав Ситник.

    Нагадуємо, конкурс на перші сто посад детектива було оголошено розпорядженням Директора Бюро Артема Ситника 5 травня 2015 року. 8 червня була сформована Рада громадського контролю, а 9 червня створена конкурсна комісія – відтоді стало можливим проведення конкурсів. Сам конкурс на посаду детектива розпочався 8 липня і завершився 25 серпня голосуванням конкурсної комісії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.