• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Деталі реформування служби зайнятості вперше широко презентували громадськості

    Опубликовано: 2015-08-21 15:51:56

    21 серпня 2015 року відбулась презентація та публічне обговорення змін до законодавства щодо реформування сфери зайнятості України із представниками влади, експертних кіл та громадськості.

    Захід проходив в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості. У обговоренні реформи взяли участь представники Міністерства соціальної політики України, правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Державної служби зайнятості (Центрального апарату), регіональних центрів зайнятості, Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України, соціальних партнерів, наукових і навчальних закладів та громадськості, інформує прес-служба.

    «На базі Держслужби зайнятості буде створено нове Національне агентство. Це буде державна сервісна служба з працевлаштування. Реформою передбачається розширення повноважень та функцій нового Нацагентства зайнятості, збільшення його інструментарію та заходів стимулювання зайнятості для різних категорій шукачів роботи», – зазначив заступник Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Сергій Кравченко.

    «Перше завдання реформи – справді зробити службу агентською установою, яка повинна забезпечити послуги не тільки для тих безробітних, які прийшли у службу, а й охопити все непрацююче населення працездатного віку, враховуючи досвід європейських країн», – наголосив професор кафедри адміністративного менеджменту та політики зайнятості Інституту підготовки кадрів державної служби зайнятості України Василь Костриця.

    Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування державного управління у сфері зайнятості населення та соціального страхування на випадок безробіття» зокрема передбачає:

    1. Створення на базі існуючої державної служби зайнятості Національного агентства зайнятості, підпорядкованого Міністерству соціальної політики, з функціями виконавчої дирекції Фонду страхування на випадок безробіття та з мережею агентств зайнятості на регіональному та місцевих рівнях.

    2. Запровадження коротко- та середньострокових прогнозів попиту на робочу силу, здійснюваних Мінсоцполітики разом з Нацагентством зайнятості.

    3. Запровадження нових механізмів регулювання ринку праці та додаткових сервісних послуг, як шукачам роботи, так і роботодавцям.

    4. Запровадження додаткових стимулів для роботодавців щодо працевлаштування безробітних;

    5. Посилення соціальної відповідальності бізнесу.

    6. Посилення страхових принципів виплати допомоги по безробіттю.

    «Удосконалення інституційного забезпечення розвитку ринку праці, модернізація діяльності служби зайнятості неможливі без сучасного законодавчого інструментарію, який відповідав би викликам сьогодення. Ситуація в країні вимагає невідкладного реформування механізмів регулювання ринку праці та запровадження адекватних заходів для стимулювання зайнятості населення»,– зауважила заступник директора Департаменту ринку праці та зайнятості Міністерства соціальної політики України Надія Дмитренко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.