• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збільшення страхового стажу для соцпрацівників, медиків та педагогів – незаконне

    Опубликовано: 2015-08-05 08:38:12

    Постанова уряду №529 від 29 липня, за якою збільшено стаж для медичних, педагогічних та соціальних працівників порушує ст. 22 Конституції України та суттєво звужує права цих категорій працівників.

    За словами голови Партії пенсіонерів Миколи Кукуріки: «Постанова уряду фактично звужує зміст і значення величин показників, за якими і визначається право на пенсійне забезпечення соцпрацівників, медиків та педагогів. Таким чином цим документом підриваються основи пенсійного забезпечення в країні».

     Голова ППУ також нагадав, що у рішенні Конституційного суду  від 11 жовтня 2005 року в справі N 1-21/2005, про рівень пенсії й щомісячного довічного грошового утримання вказано, що «зміст прав і свобод людини – це умови й засоби, які визначають матеріальні та духовні можливості людини, необхідні для задоволення потреб її існування й розвитку. Обсяг прав людини – це кількісні показники відповідних можливостей, які характеризують його множинність, величину, інтенсивність і ступінь прояву та виражені у певних одиницях виміру.

    Звуження змісту прав і свобод означає зменшення ознак, змістовних характеристик можливостей людини, які відображаються відповідними правами та свободами, тобто якісних характеристик права. Звуження обсягу прав і свобод – це зменшення кола суб'єктів, розміру території, часу, розміру або кількості благ, чи будь-яких інших кількісно вимірюваних показників використання прав і свобод, тобто їх кількісної характеристики».

    На думку голови Партії пенсіонерів українська влада веде з теперішніми та майбутніми пенсіонерами нечесну гру, постійно порушуючи основи Конституції.

     «Призначення пенсій  визначено ст.12 закону «Про пенсійне забезпечення» ,та ст. 26 закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування». Ці закони є основами основ права на соціальний захист громадян України і гарантуються ст. 46 Конституції України. Із збільшенням стажу медикам, педагогам і соцпрацівникам фактично відбулося звуження змісту та обсягу прав громадян, яке не допускається при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів відповідно  22 ст. Конституції України», - наголосив Микола Кукуріка.

    Нагадаємо, з 1 квітня 2015 року стаж, який необхідний для отримання пенсії соцпрацівникам, медикам, педагогам збільшується на 6 місяців щороку, поки з 1 квітня 2024 не досягне 30 років.

    Прес-служба Партії пенсіонерів України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.