• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розпочато розслідування кримінального правопорушення стосовно НАК «Нафтогаз України»

    Опубликовано: 2015-07-27 08:43:25

    Київська міліція відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб НАК «Нафтогаз України» за фактом фальсифікації звітної документації компанії, а саме завищення на 7,56 млрд кубів обсягів споживання газу населенням у 2013 році.

    Про це повідомляє прес-служба ГО «Публічний аудит».

    «Фахівці «Публічного аудиту», будучу учасниками робочої групи парламенту з питань перевірки тарифів, виявили у звітній документації компанії за 2014-й рік викривлення даних щодо обсягів споживання газу населенням у 2013 році – вони завищені на 7,56 млрд кубів обсяги. У грошовому еквіваленті сума колосальна – вона сягає понад 2,5 млрд грн. Ми повідомили про цей факт Генпрокуратуру, і тепер за цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки», – зазначає керівник «Публічного аудиту» Максим Гольдарб.

    «На мій погляд, кваліфікація неповна – як мінімум, не вистачає ще зловживання службовим становищем. Проте вже сам факт початку розслідування – серйозний крок. Якщо правоохоронці підійдуть до нього не як до формальності, а з усією серйозністю, вони викриють злочин державного рівня. Слідство має дати відповіді на два основні питання. По-перше, куди й на що були списані ці 7,5 млрд кубів газу. По-друге, і найосновніше, обґрунтувати зв’язок між підробкою та її наслідками, а саме завищеними вдвічі тарифами на газ для населення. За великим рахунком, усі споживачі є потерпілими від цих злочинних дій», – вказує він.

    Максим Гольдарб резюмує, що за умови підтвердження недостовірної інформації щодо балансів газу Нацкомісія, що здійснює регулювання у справах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), матиме всі підстави переглянути тарифи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.