• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закриють 50% шахт в місті, а всіх, хто проти – заберуть в армію

    Опубликовано: 2015-07-24 15:43:00

    Вчора, 23 липня, в Червонограді відбулася он-лайн - конференція місцевих гірників та профспілковців та чиновників з Міненергетики та Мінфінансів. На конференції представники влади заявили, що з 6 діючих шахт в місті вже скоро планується закрити 3,а ще 3 – приватизувати, із суттєвим скороченням кількості працівників. За словами чиновників, вугільна галузь невигідна для держави. Доля тисяч робітників владу не цікавить.

    Більше того. Як розповів нам шахтар з шахти №2 м. Червонограду. Паралельно із закриттям шахти влада активно мобілізує шахтарів на фронт.

    «На нашу шаху лише за останній місяць виписали 260-270 повісток. А працює людей не більше 700. Тобто третину хочуть забрати в АТО. А це – спеціалісти, інженери, досвідчені шахтарі» - Ігор, шахтар шахти №2.

    За словами гірника, проблеми шахтарів нікого не хвилюють. Вони неодноразово виходили на протест, перекривали дорогу, але влада продовжує ігнорувати вимоги шахтарів.

    «Нам нещодавно видали зарплату. Дали лише 19% місячної зарплати, і на них ми маємо виживати. Люди дуже злі, але шахтарів залякують, військкоматами, кримінальними справами, звільненнями».

    Червоноград – місто засноване в 1951, є важливим центром гірничодобувної промисловості Львівсько-Волинського кам'яновугільного басейну. На 2013 рік в місті проживало 68 тис. чоловік. На шахтах міста працює близько 10 тис. мешканців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.