Закриють 50% шахт в місті, а всіх, хто проти – заберуть в армію

24 июл, 15:43

Вчора, 23 липня, в Червонограді відбулася он-лайн - конференція місцевих гірників та профспілковців та чиновників з Міненергетики та Мінфінансів. На конференції представники влади заявили, що з 6 діючих шахт в місті вже скоро планується закрити 3,а ще 3 – приватизувати, із суттєвим скороченням кількості працівників. За словами чиновників, вугільна галузь невигідна для держави. Доля тисяч робітників владу не цікавить.

Більше того. Як розповів нам шахтар з шахти №2 м. Червонограду. Паралельно із закриттям шахти влада активно мобілізує шахтарів на фронт.

«На нашу шаху лише за останній місяць виписали 260-270 повісток. А працює людей не більше 700. Тобто третину хочуть забрати в АТО. А це – спеціалісти, інженери, досвідчені шахтарі» - Ігор, шахтар шахти №2.

За словами гірника, проблеми шахтарів нікого не хвилюють. Вони неодноразово виходили на протест, перекривали дорогу, але влада продовжує ігнорувати вимоги шахтарів.

«Нам нещодавно видали зарплату. Дали лише 19% місячної зарплати, і на них ми маємо виживати. Люди дуже злі, але шахтарів залякують, військкоматами, кримінальними справами, звільненнями».

Червоноград – місто засноване в 1951, є важливим центром гірничодобувної промисловості Львівсько-Волинського кам'яновугільного басейну. На 2013 рік в місті проживало 68 тис. чоловік. На шахтах міста працює близько 10 тис. мешканців.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/373600.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua