• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кошель: народні депутати встановили рекорд із кількості зареєстрованих законопроектів

    Опубликовано: 2015-07-24 08:57:48

    «Народні депутати України VIII скликання зареєстрували найбільшу кількість законопроектів у порівнянні з парламентарями попередніх скликань. В період з 21 листопада 2014 р. по 10 липня 2015 р. було зареєстровано 3568 законопроектів. Для порівняння, за аналогічний період у ВР VII скликання було зареєстровано 2527 законопроектів, у VI – 2187, IV – 2190». Про це повідомив на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель презентуючи результати дослідження КВУ про стан виконання Коаліційної угоди.

    «Звітуючись перед виборцями, народні депутати часто наголошують на кількості зареєстрованих законопроектів як на головному результаті своєї роботи. Тому з наближенням місцевих виборів робота ВР перетворилася фактично в перегони щодо кількості законопроектів. До прикладу, ми отримали 35 фактично ідентичних законопроектів щодо питань соціального захисту військовослужбовців» - наголосив гендиректор КВУ.

    За словами Олексія Кошеля така висока кількість законопроектів призвела до двох негативних наслідків. По-перше, ми побачили зниження якості прийнятих законодавчих актів. По-друге, «законотворчий спам» часто фактично паралізує роботу парламентських комітетів.

    На думку представника КВУ частково виправити цю ситуацію можна шляхом підвищення дисципліни всередині парламентської коаліції. «Важливо, щоб Коаліція виступала з єдиними законодавчими пропозиціями, спрямованими на виконання ключових положень Коаліційної угоди. Крім цього, депутати від Коаліції, мають відмовитися від реєстрації піар-законопроектів, які прямо суперечать пунктам Коаліційної угоди», - наголосив О.Кошель.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.