• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Харківські волонтери встановили на центральній площі міста привезений із зони АТО снаряд від «СМЕРЧу», яким бойовики обстрілювали Щастя

    Опубликовано: 2015-07-20 09:24:36

    Активісти волонтерської мережі «Вільні Люди» встановили у центрі Харкова снаряд від установки залпового вогню «СМЕРЧ», яким бойовики обстрілюють українські позиції. За словами волонтерів, мета цієї акції – нагадати мешканцям міста, що війна продовжується, і що на Донбасі щодня гинуть військові та мирні мешканці, а так зване «перемир’я» виконується лише з українського боку. 

    «Такими і подібними «подарунками» завалена уся контрольована нашими військовими територія, бойовики не гребують стріляти із забороненої зброї не тільки по позиціям наших військових, а й по населеним пунктам. Тому ми вирішили привезти цей снаряд, яким обстрілювали околиці Щастя, щоб показати мешканцям Харкова, що війна не припиняється, що наші військові і надалі потребують уваги та допомоги, адже те, що наші діти живуть у мирному місці також їхня заслуга», - говорить волонтер мережі «Вільні Люди» Олена Любинецька.

    Волонтери розповідають, що про події на передовій вони дізнаються не з новин та соцмереж, майже щотижня «Вільні Люди» відвозять гуманітарну допомогу у найгарячіші точки зони АТО. І про те, як виконуються «Мінські угоди» проросійськими бойовиками вони не раз відчули на собі: у квітні мікроавтобус волонтерів був майже знищений після потрапляння російського протитанкового кумулятивного заряду «Корнет», кілька разів на них полював ворожий снайпер, а про кількість годин проведених у бліндажах під час обстрілів з важкої артилерії вони навіть не згадують.

    Організатори заходу сподіваються, що після побаченого снаряду харків’яни відповідальніше будуть ставитися до безпеки у місті, та не забуватимуть про те, якої ціною дістається це «перемир’я» на передовій.

    Прес-служба волонтерської мережі "Вільні люди"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.