• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламентський Комітет соцполітики покликаний захищати людей, - Людмила Денісова

    Опубликовано: 2015-07-20 09:20:11

    Сьогодні на телеканалі «Рада» Голова Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова розповіла про здобутки Комітету в питанні соціального захисту громадян.

    Вона повідомила, що завдяки позиції членів Комітету зменшення на 15% пенсій не застосовується для працюючих пенсіонерів військовослужбовців, тих, хто повернувся з АТО, інвалідів, учасників бойових дій.

    «За наполяганням Комітету, норми, які зменшують розмір пенсії, будуть діяти лише до 31 грудня 2015 року. А в урядовому проекті закону пропонувалося запровадити обмеження без зазначення дати», - підкреслила Людмила Денісова.

    Відповідаючи на питання щодо скасування спецпенсій без подальшого розроблення механізму обрахування таких пенсій, Голова Комітету зазначила: «Наш Комітет розробив такий законопроект, але є багато популістів у Парламенті, які думають, якщо вони припинять дію закону про спецпенсії, то їх оберуть люди. Але потрібно просто читати закон. Спецпенсії отримували не лише судді, яких одна тисяча, не лише прокурори та члени Кабінету Міністрів. Перш за все, це місцеве самоврядування – 200 тис. працівників, у яких середня заробітна плата 2900 гривень. У звичайних працівників, які працюють в тому числі і в соціальній сфері, заробітна плата до 2 тис. гривень. І кожний з них, який піде на пенсію, недоотримає від 300 до 500 гривень».

    Людмила Денісова повідомила, що Комітетом пропонувалася інша норма, яка мала захистити цих людей. Проте, на жаль, Верховна Рада не підтримала законопроект Комітету, і з 1 червня спецпенсії просто не призначаються. Однак, до спеціальних законів зміни не були внесені.

    «Зараз людям просто призначають пенсії на загальних підставах. Я переконувала народних депутатів, що людина 30 років сплачувала підвищені внески до пенсійного фонду, це страхові внески, і вона повинна їх отримати назад», - наголосила Голова Комітету.

    За її словами, пропонувалося розмежувати, щоб особи, яким до 35 років, йшли на загальних підставах, а у тих, у кого вже є 10 і більше років спеціального стажу потрібні окремі умови.

    «Я не захищаю високопосадовців. Я захищаю людей, які працюють кожного дня», - наголосила Людмила Денісова та додала, що вже розроблено законопроекти для того, щоб внести зміни до спеціальних законів.

    Окрім того, Людмила Денісова прокоментувала питання проведення індексації доходів населення.

    Вона пояснила, що індексація здійснюється тим, у кого нарахована пенсія більша, ніж прожитковий мінімум – 949 гривень. «Хочу сказати, що для 7 мільйонів громадян, із 12 мільйонів пенсіонерів, нарахована пенсія нижче, ніж прожитковий мінімум. Тому зараз провести індексацію – це не вирішення питання, індексація буде стосуватися лише 2 мільйонів пенсіонерів», - зазначила Голова Комітету.

    За її словами, 28 грудня 2014 року, коли приймався бюджет на 2015 рік, було надано доручення Кабінету Міністрів розробити порядок індексації пенсій та заробітних плат. Проте, Мінсоцполітики наразі заявляє, що їм не відомо скільки коштів на це можна витратити.

    У зв'язку з цим, як повідомила Людмила Денісова, при Комітеті ВР з питань соцполітики буде створено робочу групу, яка розробить відповідний законопроект щодо індексації доходів громадян.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.