• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Львівська магістраль просить пасажирів бути максимально обережними

    Опубликовано: 2015-07-16 10:51:07

    Протягом першого півріччя 2015 року на території Львівської залізниці зафіксовано 43 випадки невиробничого травматизму, у яких загинули 22 осіб.

    За відповідний період 2014 року на Львівській магістралі сталося також 43 випадки травматизму сторонніх осіб, загиблих було на дві особи більше. На жаль, попри проведення широкого кола профілактичних заходів, звернень і закликів, громадяни продовжують нехтувати власною безпекою, грубо порушують правила перебування на залізниці і втрачають життя та здоров’я.

    Як зазначають у службі охорони праці Львівської магістралі, основною причиною нещасних випадків залишається ходіння по коліях та перехід колії у невстановлених місцях. Через такі порушення постраждали 30 осіб ( у 2014 році – 23 особи). Одна особа отримала травму, коли намагалася під час руху вийти з вагона.

    Також варто наголосити, що протягом першого півріччя на залізничних об’єктах загинуло 4 дітей віком до 16 років, з них двоє - загинули. Надзвичайно небезпечним є захоплення дітей та підлітків фотографуванням на залізничних вагонах та цистернах, на мостах та інших штучних спорудах, перебування на яких суворо заборонено. Львівська залізниця робить усе можливе, аби привернути увагу до такої поведінки дітей батьків та вихователів, учителів і наставників. Залізничники проводять розмови і лекції у навчальних закладах, залучають до проблеми авторитетних молодіжних спікерів, розробляють та поширюють агітаційно-застережні матеріали, аби переконати дітей, що навіть найоригінальніше фото не варте втраченого здоров’я чи життя.

    Протягом шести місяців 2015 року на залізничних переїздах Львівської магістралі зафіксували 7 дорожньо-транспортних пригод, у яких травмувались 4 особи, одна із них загинула. У п’яти випадках автомобілі переїжджали на червоний сигнал світлофора та були збиті потягами, двічі автотранспорт в’їжджав у бік поїзда. Минулоріч протягом першого півріччя зафіксували 6 випадків ДТП на переїздах – у них травмувались 3 особи, 1 – смертельно.

    Останній випадок стався 8 липня 2015 року на перегоні Конюхів-Любинці і забрав життя двох пасажирів автомобіля, водій якого, очікуючи в колоні зі сторони села Гірного Стрийського району Львівської області та пропустивши один поїзд, не дочекався виключення звукової сигналізації та дозволу світлофора, обігнав колону, виїхав на переїзд та в’їхав у бік електровоза. 

    Нагадаємо, аби попередити наїзди рухомого складу на громадян, служба охорони праці спільно із працівниками воєнізованої охорони на територіях станцій та дистанцій колії проводить рейдові перевірки в місцях, де зафіксовано масове пересування громадян залізничними коліями станцій та перегонів. Відтак, за 6 місяців 2015 року було затримано 1103 особи за пересування коліями, з них оштрафували 964 порушників на майже 34 тисячі гривень. За самовільний проїзд у вантажних вагонах затримали і оштрафували 7 осіб.

    Аби застерегти громадян від неправильного поводження на залізничних об’єктах, на станціях Львівської залізниці регулярно оголошують по гучномовному зв’язку «Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України», особливо в години найбільшого травмування (ранковий та вечірній час). Задля збереження життя пасажирів та сторонніх громадян, які перебувають на об’єктах залізниці, Львівська магістраль проводить комплекс заходів, серед яких і проведення навчань та лекцій, і перевірки освітлення та ознакування території, і спільні рейди з правоохоронцями. Попереджувальні плакати, стенди та інформаційні щити постійно поновлюють, моніторять і за потреби встановлюють нові у місцях масових порушень правил перебування на залізниці. Однак, усі ці заходи поки що не спроможні убезпечити від травмування громадян-порушників.

    Залізничники Львівської магістралі вкотре закликають усіх бути уважними в поїздах, на платформах, поблизу колій, на переїздах і т.д., адже перебування поблизу залізничних об’єктів вимагає неухильного дотримання правил безпеки для збереження власного життя та здоров’я.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.