• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Роль громади у розвитку міста

    Опубликовано: 2015-07-15 12:47:56

    15 липня 2015 року у Департаменті  містобудування та архітектури  розпочинається низка заходів, присвячених  спільній розробці нового механізму  участі громади міста Києва  у прийнятті рішень в місті, що стосуються просторового розвитку.

    Їх мета – винайти способи повноцінної співпраці громади, влади та бізнесу для вирішення питань в галузі планування міста, розвитку громадських просторів, облаштування міського середовища. Сьогодні такі способи відсутні. Звідси – численні факти протистояння мешканців намірам влади або меценатів встановити щось чи облаштувати територію без урахування думки громади. Це заважає своєчасному прийняттю рішень, дійсно корисних для міста й, зрештою, гальмує його розвиток.

    Між тим, в європейських країнах широке коло питань, які стосуються просторового розвитку міста, традиційно обговорюються громадою та мешканцями прилеглих територій.

    Саме для врахування міжнародного досвіду цикл заходів з розробки механізму участі громади у прийнятті рішень в місті розпочинається лекцією CIM-експерта* з урбаністики при Департаменті містобудування та архітектури Катаріни Георге (Katharina George). Тема: «Різні форми громадської участі в Німеччині».

    Початок о 18.30.

    Лекція відбудеться за адресою: Київ, вул. Хрещатик, 32, Департамент містобудування та архітектури (2-й поверх).

    *The Centre for International Migration and Development (CIM) - центр з підбору експертів та менеджерів на замовлення роботодавців з країн, що розвиваються. Створений при Німецькому співтоваристві з економічного співробітництва (GIZ).

    На прохання Департаменту містобудування та архітектури у 2015 році центром до Києва направлено урбаніста, експерта з розробки містобудівної документації Катаріну Георге.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.