• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вища рада юстиції розглянула звернення суддів Апеляційного суду міста Києва

    Опубликовано: 2015-07-03 10:19:25

    ЗАЯВА Вищої ради юстиції за результатами розгляду звернення  суддів Апеляційного  суду міста  Києва стосовно подій, що мали місце в приміщенні суду 19–22 червня 2015 року.

    Вища рада юстиції розглянула звернення суддів Апеляційного суду міста Києва стосовно подій, що мали місце в приміщенні суду 19–22 червня 2015 року.

    Відповідно до статті 126 Конституції України незалежність та неупередженість суддів гарантується Конституцією та законами України. Незалежність суддів є невід’ємною складовою їхнього статусу, конституційним принципом організації та функціонування судів, а також їх професійної діяльності. Без неухильного дотримання цих конституційних принципів держава  не може  гарантувати доступ громадян  до правосуддя, очищення судової влади України та відновлення довіри до неї, забезпечення права на справедливий суд на засадах верховенства права.

    Вища рада юстиції, розглянувши звернення суддів Апеляційного суду міста Києва  стосовно подій, що мали місце в суді 19–22 червня 2015 року, у світлі цих положень закликає усі органи державної влади діяти на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, дотримуватись встановлених норм та процедур як стосовно реалізації покладених на органи державної влади повноважень, так і щодо застосування процедури притягнення суддів до відповідальності.

    Оскільки відповідно до статті 2 Закону України «Про прокуратуру» саме Генеральна прокуратура України здійснює нагляд за додержанням законів органами, що провадять досудове розслідування, звернення суддів Апеляційного суду міста Києва скеровано до Генерального прокурора України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.