• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні можуть створити Міністерство з питань люстрації – Дерев'янко

    Опубликовано: 2015-06-25 08:43:29

    В Україні необхідно створити незалежний орган, який буде безпосередньо займатися питаннями люстрації.

    Про це заявив член Ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу "РАДА" 24 червня​, повідомила прес-служба нардепа​.

    "Однією з рекомендацій Венеціанської комісії є пропозиція створити незалежний орган, який буде займатися безпосередньо люстрацією, який буде, в тому числі, органом розгляду адміністративних скарг", - заявив депутат.

    "В проекті змін до закону про люстрацію, який зареєструвала «ВОЛЯ» (№ 2695-1), ми це передбачили. На наш погляд, має бути Міністерство з питань люстрації, тому, що тільки міністри призначаються Верховною Радою", - додав він.

    Дерев'янко поінформував, що зараз частково ці функції виконує Міністерство юстиції, яке координує здійснення і проведення люстрації.

    "Однак в даному випадку мова йде про те, що це буде єдиний орган, який буде здійснювати люстраційний процес", - підкреслив він.

    Нагадаємо, 19 червня Венеціанська комісія дала висновок щодо закону про люстрацію. Венеціанська комісія в цілому схвалила український закон про люстрацію, але відзначила, що він поширюється на дуже широке коло осіб та суддів.

    Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізму очищення влади № 2695-1, зареєстрований народними депутатами від партії "ВОЛЯ" Юрієм Дерев'янком та Іриною Сусловою, передбачає створення центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізує державну політику з питань очищення влади (люстрації), утворюється Кабінетом Міністрів України, який затверджує положення про цей орган.

    Прес-служба Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.