• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пенсійна реформа має бути всеосяжною

    Опубликовано: 2015-06-04 08:25:18

    Сам по собі  закон про пенсійну реформу не є запорукою її ефективності,  адже глобальні зміни у державній соціальній політиці мають відбуватися згідно з глибокими, продуманими на всіх рівнях, узгодженими  з незалежними експертами і соціумом потужними пропозиціями та ініціативами.

    Програма реалізації пенсійної реформи має включати в себе не лише скасування чи урізання пільг та подовження трудового стажу, а й забезпечення належного стану економіки та інфраструктури, які б гарантували умови для повноцінного функціонування дійсно сучасної пенсійної системи, заявив голова Антикризової ради громадських організацій, президент УСПП Анатолій Кінах, коментуючи внесений до парламенту закон про пенсійну реформу.

    «На даний момент в діях уряду і профільних міністерств не проглядається ані конкретних дій, ані креативних пропозицій у цьому напрямку. Та без системного підходу, при наявності кон’юктурних настроїв ми ризикуємо отримати  сумну картину і нульовий результат. Пенсійний закон має бути частиною реформи, яку парламент і уряд повинні підготувати комплексно і відповідально, у відповідності до міжнародних стандартів, з врахуванням економічної, соціальної і кадрової специфіки в Україні», – вважає президент УСПП. Він наголосив, що процес формування плану такої глобальної реформи має відбуватися за участі незалежних експертів, представників бізнесу та громадськості.

    «Без підтримки громадськості така комплексна реформа не буде реалізована повною мірою і ніколи не запрацює. Адже, пенсійна реформа – це зміна багатьох законів та нормативних актів, а перш за все – це вирішення питання ресурсного наповнення пенсійних фондів, що можливо, коли успішно працює національна  економіка. Також необхідно ліквідувати дефіцит пенсійного фонду, знизити рівень тіньової економіки у сфері виплати зарплатні, почати перехід на накопичувальну систему, створити недержавні пенсійні фонди і умови для їх успішної роботи. Необхідно гарантувати умови для використання ресурсів пенсійних фондів у сфері інвестування інфраструктурних проектів тощо», – зауважив Анатолій Кінах.

    З огляду на відсутність рішучих дій у цьому напрямку,  Антикризова рада громадських організацій України нагадує – попередня спроба здійснити пенсійну реформу виявилася неуспішною, в тому числі –  через відсутність довіри та підтримки її з боку громадськості, тісної співпраці з діловим та експертним співтовариством. Відтак Анатолій Кінах, як голова Антикризової ради громадських організацій, закликав відповідальних представників влади до активізації діалогу у питанні напрацювання та реалізації глобальної пенсійної реформи в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.