• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна сказала своє «НІ» компанії «Монсанто»

    Опубликовано: 2015-05-28 15:12:44

    В останні дні у всьому світі пройшов традиційний Марш проти Монсанто. Цього року вперше своє «НІ» сказала і Україна. Акція пройшла 22 травня. Учасники заходу зібралися біля стін Міністерства аграрної політики і продовольства, щоб висловити свій протест проти діяльності компанії «Монсанто» на території України, зокрема проти будівництва заводу в Житомирській області, який, за деякими даними, буде виробляти генно-модифіковане насіння.

    «Ми розуміємо, що своїми діями ми навряд чи зупинимо будівництво заводу. Та цією акцією маємо на меті показати, що українці бачать і розуміють той вплив, який несе в собі компанія «Монсанто» і які наслідки цієї діяльності. В такий спосіб ми висловлюємо свою громадянську позицію», - зазначили учасники мітингу.

    Учасники акції пройшлися колоною центром Києва до офісу компанії «Монсанто» на вул. Володимирській. Хода мала мирний характер і викликала інтерес у перехожих, яким роздавались листівки з інформацією про зміст протесту.

    Організатором Маршу проти Монсанто в Україні виступила громадська ініціатива «НІ Монсанто в Україні». Акція була організована за допомогою сторінки в соціальній мережі Facebook і зібрала близько 20 осіб.

    Всього у протесті проти трансконтинентального гіганта об'єдналися близько 2 мільйонів людей в 52 країнах на 6 континентах, у тому числі в США, Канаді, Франції та Німеччині.

    Так, у Сполучених Штатах привернути увагу до проблеми генно-модифікованих продуктів, які виробляє компанія, вийшли в 48 штатах. Одним з основних вимог учасників було введення обов'язкового маркування продукції, яка містить ГМО.

    В Аргентині 30 тисяч медиків підписали петицію, в якій закликають уряд заборонити використання в країні пестицидів виробництва «Монсанто». А в Швейцарії від учасників акції офіс компанії довелося охороняти поліції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.