• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дерев'янко просить Шокіна повідомити, кого притягнуто до кримінальної відповідальності за розкрадання коштів Кіотського протоколу

    Опубликовано: 2015-05-25 15:53:05

    Член Ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся до Генерального прокурора Віктора Шокіна з проханням повідомити про стан розслідування кримінального провадження щодо розтрати та заволодіння коштами, виділеними на реалізацію Кіотського протоколу.

    Про це повідомила прес-служба народного депутата.

    У відповіді на звернення Юрія Дерев’янка до Генерального прокурора повідомлялося, що ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення службовими особами ДП "Держекоінвест" упродовж 2012-2014 років розтрати та заволодіння коштами в особливо великих розмірах, виділених для реалізації Рамкової конвенції ООН про зміну клімату та Кіотського протоколу до неї.

    Під час розслідування кримінального провадження ГПУ повідомила про підозру екс-нардепу Юрію Іванющенко у вчиненні організації розкрадання коштів Держбюджету в особливо великих розмірах та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах.
     
    "Викликає подив, чому досі не повідомлено про підозру службовим особам ДП "Держекоінвест" та службовим особам Міністерства екології та природних ресурсів. Схеми по розкраданню коштів Кіотського протоколу імовірно могли діяти з залученням великої кількості чиновників, з яких до сьогодні ніхто не притягнутий до відповідальності", - зазначив Дерев’янко.
     
    Дерев'янко просить Шокіна надати інформацію кому зі службових осіб "Держекоінвест" та Мінекології повідомлено про підозру, щодо кого складено та передано до суду обвинувальний акт, чи передане кримінальне провадження до суду, чи притягнено когось до кримінальної відповідальності
    .
    Раніше "Економічна правда" з посиланням на документи, надані Юрієм Дерев'янком, уже писала про фірми з ознаками "конвертаційних мийок", які були пов'язані з екс-нардепом Юрієм Іванющенком. Сукупно вони отримали від держави замовлення за "зеленими" проектами на суму 2,95 млрд гривень.
    Ці компанії намагалися відсудити у держави майже 140 млн гривен, які не встигли "витягти "з бюджету через Революцію.

    Як відомо, соратника Віктора Януковича екс-депутата ВР від Партії регіонів олігарха Юрія Іванющенка оголосили в розшук 27 січня.
    У грудні 2014 року активіст Віталій Шабунін заявляв, що ЄС може зняти санкції з Іванющенка через довідку з ГПУ про те, що проти нього немає порушених кримінальних справ.

    Юрій Дерев'янко пропонував направляти кошти, які Україна отримує від продажу квот на викиди парникових газів в рамках Кіотського протоколу, виключно на проведення заходів із енергозбереження об'єктів соціальної сфери. Йдеться, зокрема, про об'єкти, які перебувають у державній власності або власності територіальних громад, а саме: заклади освіти, охорони здоров'я та культури.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.