• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пенсії через пошту отримують не лише в Україні, а й у більшості країн Європи

    Опубликовано: 2015-05-22 13:32:14

    Національний оператор поштового зв'язку Укрпошта вже протягом багатьох років здійснює виплату та доставку українцям пенсій та грошових допомог. Ця функція, покладена на підприємство державою, є соціально важливою та першочерговою для Укрпошти.

    За даними Пенсійного фонду в Україні нараховується більше 12 млн. пенсіонерів. Укрпошта здійснює виплату та доставку пенсій 5,4 млн українцям, грошової допомоги – 1,5 млн. осіб.

    Поштові оператори інших країн світу, зокрема країн-членів Асоціації європейських поштових операторів «ПостЄвропа», – Італії, Австрії, Хорватії, Швейцарії, Боснії і Герцеговині, Естонії, Словенії, Словаччини, Литви, Латвії, Російської Федерації, Португалії, Болгарії, Ірландії також здійснюють доставку та виплату пенсій мешканцям своєї держави.

    Пенсіонери інших країн, так само як в Україні, мають право самі обирати, чи отримувати пошту у банківській установі, чи на пошті.

    Для прикладу, у структурі Поштового оператора Швейцарії, Боснії і Герцеговини, Естонії, Словенії, Італії, Австрії є банківська структура, яка також використовується для виплати пенсії.

    У разі отримання пенсії через пошту клієнт обирає, чи отримувати пенсію у відділенні поштового зв’язку, чи замовити доставку пенсії додому.

    В Україні тільки Укрпошта виплачує пенсії з доставкою додому. «Це дуже зручно для людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями, – відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. – Не потрібно витрачати зайвий час та сили на пошуки потрібного банкомату, який, зазвичай знаходиться далеко від дому, а мережа магазинів ще не настільки розвинена, аби розрахуватися карткою».

    Доставка додому передбачена усім одержувачам пенсій без обмежень в таких країнах: Хорватія, Боснія і Герцеговина, Естонія, Словаччина, Латвія, Російська Федерація, Австрія. У Швейцарії, наприклад, законодавством передбачено обов’язкову доставку пенсій додому визначеній категорії – тим, хто не має банківського рахунку. У Болгарії пенсія доставляється додому в обов’язковому порядку, якщо пенсіонер старше 68 років подасть про це заяву.

    При здійсненні доставки пенсії додому, оплата за послугу становить фіксовану плату за одну виплату у Хорватії, Естонії, Словаччині, Литві, Латвії, Австрії. У Швейцарії, Боснії і Герцеговині, Словенії, РФ, як і в Україні, оплата за послуги доставки становить визначений % від суми виплати.

    При доставці пенсій поштою оплата за послугу поштовій службі здійснюється одержувачем пенсії в Естонії та Латвії. У таких країнах, як Хорватія, Швейцарія, Боснія і Герцеговина, Словенія, Словаччина, Литва, РФ, Португалія, Австрія, оплату проводить установа, що нараховує і фінансує пенсії.

    У Хорватії, Португалії та Австрії пенсію можна отримати навіть поштовим переказом.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.