• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Купрій: Ганна Гопко має розглянути питання «послів Януковича»

    Опубликовано: 2015-05-18 14:36:38

    Народний депутат Віталій Купрій просить голову Комітету ВРУ у закордонних справах Ганну Гопко розглянути на засіданні комітету питання щодо звільнення тих послів України в країнах-членах Ради Європи, котрі під час Революції гідності займали антинародну позицію та не підтримували протести проти диктатури Януковича.

    Про це йдеться в адресованому Гопко депутатському зверненні Віталія Купрія від 18 травня, передає прес-служба народного депутата.

    «Прошу Вас негайно винести на розгляд Вашого Комітету питання проведення перевірки того, яку позицію займали вищезазначені посли під час Революції гідності. У разі відсутності підтримки українського народу під час цього важливого моменту в нашій історії, прошу направити Президенту України Петру Порошенку вимогу звільнити їх із займаних посад», - зазначається в документі.

    Віталій Купрій нагадав, що надіслав запит до Міністерства закордонних справ стосовно осіб, які займають посади Надзвичайних та Повноважних Послів України в країнах, що входять до складу Ради Європи. Отримавши відповідь МЗС, депутат констатує, що 27 із 47 послів України в цих країнах займали свої посади в період президентства Віктора Януковича, притому 24 з 27 зазначених послів були призначені особисто ним, а ще три – за президентства Віктора Ющенка.

    «З огляду на це, виникає питання: чи служать ці дипломати українському народу, чи тільки безпринципно пристосовуються до змін політичного курсу країни? За наявною інформацію, починаючи з кінця жовтня 2013 року і по кінець правління Януковича, жоден з послів не засудив розгін студентів на Євромайдані», - підкреслює депутат.

    Віталій Купрій переконаний, що дипломатичний корпус України в інших країнах повинен бути оновлений за рахунок молодих, патріотично налаштованих дипломатів.

    Нагадаємо, що донедавна, а саме – до 11 травня 2015 року, тобто майже півтора роки після закінчення Революції Гідності, на посаді посла України в Білорусі працював Михайло Єжель – колишній міністр оборони в уряді Миколи Азарова, якого звинувачують в підриві обороноздатності української армії.  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.