• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Маринович про декомунізацію: Ми 20 років оглядалися на тих, для кого це травма. Досить

    Опубликовано: 2015-05-08 15:11:56

    Президент України Петро Порошенко повинен підписати закони про декомунізацію. Обурення певної частини населення буде у будь-якому разі, але не можна постійно озиратися на минуле.

    Про це у коментарі IA ZIK зазначив правозахисник, публіцист, релігієзнавець, член-засновник Української Гельсінської групи, віце-ректор Українського католицького університету у Львові та учасник ініціативної групи «Першого грудня» Мирослав Маринович.

    «Я твердо знаю, що ці закони треба підписати, впроваджувати їх і не оглядатися на тих, хто завжди буде чіплятися за минуле. Треба йти вперед», – наголосив він.

    На думку Мирослава Мариновича, Росія витрачає величезні гроші, щоб в Україні виникали суспільні обурення з приводу законів про декомунізацію. Таким чином, певна частина населення буде незадоволеною незалежно від того, підпише Порошенко ці закони чи ні.

    «Я не виключаю того, що Президент очікує, доки мине 9 травня. Але так чи інакше, провокації будуть. Проте, без сумніву, закони мають бути підписані. Ми понад 20 років оглядалися на тих, для кого це може стати травмою. В результаті вони не тільки не оцінили такого жесту, а навпаки – зробили все для того, щоб «запросити» Росію і влаштувати нам подобу громадянської війни», – додав правозахисник.

    Нагадаємо, 9 квітня Рада підтримала законопроект «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки» (№2558).

    Законом визначено злочинними комуністичний та нацистський режими, жертвами яких стали мільйони наших співвітчизників. В Україні запроваджується відповідальність за пропаганду комуністичного та нацистського режимів та публічне використання їхньої символіки.

    За виготовлення, поширення і використання комуністичної символіки, гімнів СРСР та УРСР караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі.

    Також встановлено процедури та строки перейменування об’єктів, які носять «комуністичні» назви. З вулиць українських міст заберуть символи та пам’ятники, які возвеличують функціонерів тоталітарного режиму.

    Прес-центр Центру досліджень визвольного руху

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.