• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон про трансфертне ціноутворення містить корупційну складову, яка вигідна олігархам – Дерев'янко

    Опубликовано: 2015-04-24 13:18:43

    Прийнятий за основу законопроект № 1861 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо трансфертного ціноутворення) не містить поняття «світових» бірж при визначенні суми оподаткування.

    Про це заявив народний депутат, член Ради партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко на засіданні парламенту 23 квітня, повідомляє його прес-служба.

    Він нагадав, що цей закон депутати приймали разом з пакетом бюджетних законів. "І мова йшла про те, що це мають бути світові біржі, коли ми говоримо про оподаткування. На превеликий жаль слово "світові біржі" випало", - підкреслив депутат.

    Він додав, що автори законопроекту пропонують в той самий пункт внести зміни, де словосполучення "світові біржі" так само відсутнє. А перелік товарів, які мають біржове кодування, пропонується визначати Кабінету міністрів України.

    Юрій Дерев'янко раніше висловлював занепокоєння, що Уряд у ручному режимі зможе визначати вигідну для фінансово-промислових груп біржу. І це може бути українська, а не світова, де він може отримати "необхідну" йому ціну на товар. "Це дасть можливість компаніям олігархів, які експортують зерно, метал, хімію, нафту, газ і всі інші товари, не платити податки з їх реальних доходів, ", — наголошував він.

    "Ми вважаємо, що без  такої деолігархічної зміни не можна підтримати цей законопроект", - підсумував Дерев'янко.

    Нагадаємо, раніше Юрій Дерев'янко звернувся до антикорупційного комітету з вимогою подати звернення до Генпрокуратури з приводу фальшування тексту закону, який не відповідав озвученому прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком тексту під стенограму. Однак Генпрокуратура в цьому порушень законодавства не побачила.

    Верховна Рада на засіданні в четвер прийняла за основу законопроект № 1861 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо трансфертного ціноутворення).

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.