• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київський Патріархат закликає УАПЦ до діалогу та об'єднання

    Опубликовано: 2015-04-24 08:57:24

    Заява Прес-центру Київської Патріархії.

    Напередодні Архієрейського Собору УАПЦ, який, як очікується, відбудеться невдовзі, з благословення Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета Прес-центр Київської Патріархії ще раз засвідчує заклик до УАПЦ про об'єднання в єдину Помісну Православну Церкву.

    Київський Патріархат підтримує та вітає позицію місцеблюстителя престолу УАПЦ митрополита Львівсього Макарія, публічно висловлену ним в інтерв'ю українському телеканалу «1+1», щодо нагальності та невідкладності справи церковного об'єднання. В умовах зовнішньої кремлівської агресії проти України церковний та патріотичний обов'язок всіх прихильників автокефалії Української Церкви перегорнути сторінку розділення та відновити єдність.

    Ми знаємо, що невідкладне об'єднання УАПЦ та Київського Патріархату є бажанням переважної більшості вірних і духовенства Української Автокефальноі Православної Церкви. Також засвідчуємо, що цей процес має духовну підтримку Вселенського Патріархату та Православних Українських Церков в Діаспорі. Цього очікує і українське суспільство.

    Не зважаючи на різні сторінки взаємовідносин двох наших Церков у минулому, Київський Патріархат щиро шанує всі добрі досягнення УАПЦ та прагне до збереження її позитивного історичного спадку. Ми усвідомлюємо значення самої назви «Українська Автокефальна Православна Церква» та підтримуємо бажання зберегти його в церковних статутних документах.

    Київський Патріархат відкритий до конструктивного і плідного діалогу з УАПЦ та очікує, що у підсумку рішень Архієрейського Собору УАПЦ цей діалог невідкладно розпочнеться, а Помісний Собор УАПЦ схвалить остаточне церковне об'єднання прихильників автокефалії Православної Церкви в Україні. Також Київський Патріархат закликає всіх вірних обох Церков до молитви про успішне звершнення справи церковного об'єднання. І нехай усім нам в цьому допоможе Господь!

    Прес-центр Київської Патріархії

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.