• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ганна Ігнатенко найбільш зацікавлена у проведенні об’єктивного розслідування - адвокати АО «AVERLEX»

    Опубликовано: 2015-04-24 08:44:37

    Низка обшуків, які проводилися цього тижня на робочих місцях та в оселях працівників Мінюсту та Держфіскальної служби, проводилися в рамках кримінального провадження за заявою Мінюста щодо підробки невідомими особами Листа, яке надійшло на адресу громадянки України Ганни Ігнатенко щодо застосування окремих положень Закону України "Про очищення влади". Про це йдеться в повідомленні, яке розміщене на Інтернет-сторінці адвокатського об’єднання «AVERLEX».

    "Оскільки на сьогодні саме  Ганна Ігнатенко є особою, яка найбільш зацікавлена в проведенні всебічного та об’єктивного розслідування щодо факту підробки вищевказаного листа, Адвокатським об’єднанням «AVERLEX» в особі партнера Ігоря Федоренка, який захищає інтереси пані Ганни, було прийнято рішення розкрити на розсуд суспільства окремі факти даної справи", - повідомляє адвокатське об’єднання.  

    Так, на початку лютого Ганна Ігнатенко, як фізична особа, направила звернення до Міністерства юстиції України в порядку Закону України «Про звернення громадян» з метою отримання інформації (роз’яснення) щодо порядку застосування окремих положень Закону України «Про очищення влади».

    За результатами розгляду звернення було отримано Лист Міністерства юстиції України № І-2687 від 13.02.2015, за підписом Першого заступника Міністра Наталії Севостьянової. Слід зазначити, що отриманий лист містив всі необхідні реквізити Міністерства, що, відповідно, не давало підстав для сумніву щодо достовірності отриманої відповіді.

    У подальшому, із публічних виступів офіційних представників Міністерства юстиції України (Міністра юстиції України Павла Петренка, Першого заступника Міністра юстиції України Наталії Севостьянової під час брифінгу, який відбувся 16 березня 2015 року) Ганна Ігнатенко дізналась, що за результатами проведеної у Міністерстві внутрішньої перевірки відповідь, яку вона отримала, нібито є підробленою. При цьому, зазначені особи прямо вказували на причетність пані Ганни до здійснення підробки документу, порушуючи тим самим принцип презумпції невинуватості.

    З метою з’ясування зазначених обставин Ігнатенко А.В. звернулась до Адвокатського об’єднання «AVERLEX» з метою отримання правової допомоги щодо захисту честі і гідності, та надала останнім оригінал отриманого Листа для проведення необхідних досліджень. 

    З ініціативи адвокатів Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України було проведено експертне почеркознавче дослідження, за результатами якого встановлено, що рукописні записи на Листі  № І-2687 від 13.02.2015 виконано не Ганною Ігнатенко. В подальшому, Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром МВС України проведено експертне технічне дослідження бланку, на якому виконано Лист. Відповідно до висновку експерта, зображення малого державного герба України на документі нанесено плоским способом друку (тобто типографським способом).

    Для остаточної визначеності експертами виконавця підпису та належності бланку до офіційних бланків, якими користується Міністерство юстиції України, адвокати звернулися до Мінюсту з проханням надати необхідні зразки підписів та документів. У наданні вказаних відомостей та документів адвокатам було відмовлено.

    Оскільки на цей час адвокатами було вичерпано всі можливі заходи для встановлення та дослідження обставин складання та видачі Листа Міністерством юстиції України № І-2687 від 13.02.2015, то всі зазначені документи було долучено до матеріалів кримінального провадження для їх подальшого використання під час проведення розслідування.

    Вже після початку розслідування у ході обшуку, який проводився Головним слідчим управлінням МВС України за місцем реєстрації Ганни Ігнатенко, остання добровільно надала слідчим повну інформацію про те, що оригінал документу – Лист Міністерства юстиції України  № І-2687 від 13.02.2015 за підписом Першого заступника Міністра Наталії Севостьянової – передано нею адвокатам для подальшого використання, будь-які інші документи, пов’язані із видачею Міністерством зазначеного листа, у неї відсутні та загалом у неї як заявника не можуть перебувати.

    З усього вищесказаного адвокати адвокатського об’єднання «AVERLEX» роблять висновок, що "зараз саме пані Ігнатенко є найбільш зацікавленою в оперативному проведенні повного та всебічного розслідування, підтвердження та (або) спростування тверджень представників Міністерства юстиції України про факт підробки наданого Міністерством документу, а у разі його підробки – встановлення винних осіб, причетних до здійснення незаконних дій. Адже, враховуючи всі зазначені події, лише у такий спосіб громадянин, який вирішив направити до державного органу письмове звернення, може «захиститись» від ризику бути у подальшому безпідставно звинуваченим у самостійному виготовленні та «видачі» на свою користь відповіді на таке звернення".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.