• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рік шукає кулю і ніяк не може знайти

    Опубликовано: 2015-04-24 08:39:56

    У львівському прес-клубі відбувся круглий стіл стосовно політичної ситуації в Україні, повідомляють в прес-службі ГО «СПАС».

    На заході були присутні представники правих громадсько-політичних організацій: Тарас Боднар ВГО «Поклик нації», Богдан Каспер ГО «Національна революція», Мирослав Фіцуляк УП «Єдність», Олег Пилипенко ГО «СПАС», Ярослав Свелеба БФ «П. Болобочана», Петро Байса ЛОО «УНСО», Тарас Каляндрук БФ «Рідний голос».

    Круглий стіл розпочався виступом Богдана Каспера. Який нагадав присутнім про потенціал України. Про космічну і авіаційну промисловість, станкобудування, суднобудування, аграрний сектор. Він зазначив: «Необхідно перестати роз’єднувати українців. Нам потрібна народна єдність і симбіоз національної ідеї та християнської етики. Натомість в Україні сьогодні діє багато паразитичних псевдонаціональних утворень. Якщо інструментарій демократичних виборів не працює, то історично це наближає нас до національної революції».

    Тарас Боднар назвав сучасну Україну країною, в якій панує лицемірство. На його думку, українській владі може загрожувати «Третій Майдан». Як представник ВГО «Поклик нації», п. Боднар розтлумачив свою думку: «У Франції напередодні революції у суспільстві були ті самі болючі симптоми, що і в Україні. Це значне падіння рівня життя, подекуди – голод. Що аж ніяк не бентежило тогочасну французьку владу, як сьогодні абсолютно не непокоїть українську. Відомий історичний епізод пов'язаний з французською королевою. Яка на доповідь підлеглих стосовно стану якості харчування населення, здивувалась та запропонувала як варіант вирішення проблеми харчування тістечками».

    Тарас Боднар поділився власними враженнями від умов комфорту праці на білоруських підприємствах, якості медичного обслуговування в білоруських лікарнях. Він поділився питанням з присутніми в залі: «Якщо у українських демократів та лібералів все так погано, а у проголошеного політичними опонентами тирана Лукашенка все не так погано, - то можливо українцям необхідно змінювати підходи та методи?».

    Мирослав Фіцуляк оповів учасникам столу про політичні преценденти в історичному минулому України. «Історія повторюється. В черговий раз українцям прийшлося брати до рук зброю», - зазначив п. Фіцуляк.

    «Безнаказаність породжує гріх», - підкреслив для присутніх Ярослав Свелеба. На його думку, українським капіталістам навіть якщо побудувати завод Локхід з випуску літаків боїнгів, його просто розпиляють і продадуть на металобрухт. Як в 90х це робили червоні директори, а в 2000х вже «ефективні менеджери». На його переконання, українська влада свідомо гальмує розвиток подій на АТО, не постачає солдатам сучасних видів озброєння, не дозволяє використовувати авіацію сухопутних військ. А в той же час, на Сході у нерівній боротьбі постійно гинуть люди. Якісний рівень конфлікту, зі слів п. Свелеби, - «Африканська війна». Так, наче війна йде між Угандою і Чадом, Танзанією і Нігерією… З використанням радянської стрілецької зброї, модернізованої радянської бронетехніки зі складів, артилерії.

    Натомість, інший учасник круглого столу, Петро Байса запропонував перебудовувати українську владу знизу доверху, від сільської ради. «Рік шукає кулю і ніяк не може знайти», - підбадьорив анекдотичним висловом присутніх Петро Байса.

    До історичних реалій України козацької доби, змусив повернутися учасників круглого столу Тарас Каляндрук. Він розказав, що за рік часу, результативність адміністративної роботи виборної козацької старшини випробовувалась оцінкою загальних зборів козаків. Старшину, до роботи якої за рік часу було багато суттєвих претензій, - урочисто топили у Дніпрі. «До булави – треба голови», - продекламував присутнім п. Каляндрук. Він нагадав громадськості про російські єврострашилки. Спочатку мовляв страхали геями, тепер що поляки та німці відбиратимуть квартири і будинки.

    На круглому столі також обговорювалась можливість проведення афери із зміною власності Залізниці, філософія клептократії, виборність у стародавніх словян.

    На останок присутні представники правих громадсько-політичних організацій підписали проект звернення до Президента України. В спільній заяві ставляться радикальні вимоги відставки Уряду та призначення позачергових виборів до ВР.

    «Якщо українське суспільство і влада не захоче усвідомити всю гостроту проблеми, то наслідки можуть бути непередбачувані. Як ще ми можемо тоді привернути увагу і наголосити на необхідності вжити негайних і рішучих дій до стабілізації в країні? Ну хіба оголосимо збір підписів за приєднання до Гондурасу, впевнений, це би витверезило», - зазначив Тарас Боднар.

    «Для мене дуже вважливо, що я був серед присутніх круглого столу. Обговорювалися політично-економічні аспекти ситуації в Україні. Найближчим часом до нас доєднаються колеги і з інших областей України, такі заходи будуть всеукраїнські.

    Сьогодні влада працює гаслами, а народ цим задовольняється. Так, «За Україну», чути з уст кожного бюрократа практично всіх рівнів і щаблів. Але за яку Україну? Може босу, може голодну? Може холодну?

    Хтось хоча би цікавився механізмом реалізації передвиборчих фантазій сьогоднішньої влади в Україні? Як має виглядати завтра дитячий садочок, як школа, а які дороги?

    Як можна казати про українську економіку, про якісь показники, якщо в нашій державі ніхто не рахує міжгалузевий баланс.

    Як можна говорити про циркуляцію фінансової системи, якщо додатковими податками, тарифами та цінами система втрачає тиск. Це все одно що з людини викачати літру крові, для лікування серцевої недостатності», - прокоментував захід заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.