• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Приватизація київських монополій має бути визнана незаконною на законодавчому рівні – Максим Гольдарб

    Опубликовано: 2015-04-24 08:37:33

    Для того щоб кияни змогли повернути контроль над суспільно важливими столичними монополіями, потрібно розпочинати процес реституції, тобто повернення стратегічних об’єктів у комунальну власність. Таку думку висловив керівник «Публічного аудиту» Максим Гольдарб під час круглого столу в Києві.

    «Цей процес може бути дуже тривалим у часі, але його позитивний результат цілком можливий, а тому розпочинати підготовку та реалізацію відповідного пакета документів можна вже зараз. Є також інший, більш радикальний крок – прийняти на рівні парламенту імперативну норму про незаконність рішень попередньої влади стосовно приватизації київських монополій. І такий варіант був би найбільш оптимальним», – вважає Максим Гольдарб.

    Як переконаний екс-міністр ЖКГ Олексій Кучеренко, питання щодо повернення власності слід піднімати на найближчій сесії міської ради, зібравши підписи небайдужих киян. «Потрібно почати розслідування про зловживання монополістами своїми повноваженнями, і паралельно з цим вирішувати питання власності та тарифоутворення», – стверджує він.

    За словами керівника «Публічного аудиту», ціла низка комплексних аудиторських досліджень, пов’язаних із макроекономікою міста, вказує на те, що латання бюджетних дір досі відбувається виключно шляхом нових позик. «Інвестиційні договори, які укладаються столичними керманичами, часто абсолютно невигідні місту. Наприклад, за даними інвестиційної угоди між «Київським метрополітеном» та харківською компанією, укладеної ще в 2013 році, інвестору віддається контроль над всім грошовим обігом столичного метрополітену на 10 років. При інвестиції в 50 млн грн, компанія може розраховувати на отримання більше 1 млрд грн», – пояснює Максим Гольдарб.

    ГО «Публічний аудит» запропонувала очільникам столиці варіант створення спільного підприємства, відповідно до якого 51 % належить комунальному підприємству, плюс за ним також залишається регулювання всіх ключових питань, зокрема контроль над розподілом фінансів, інвестор же займатиметься технікою, беручи на себе ризики експлуатації системою та відповідаючи у випадку збоїв власним майном.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.