• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вакцинація – життєво необхідний захист для дітей під час кризи: ЮНІСЕФ

    Опубликовано: 2015-04-22 08:36:47

    ЮНІСЕФ закликає уряди, медичних працівників та батьків негайно активізувати щеплення від вакцино-керованих інфекцій, особливо таких, як поліомієліт та кір у всіх уразливих вікових групах. Це дозволить знизити ризик виникнення спалахів смертельних захворювань серед дітей в країнах Європи та Центральної Азії.

    "Наш регіон досягнув стійкого прогресу щодо високого рівня охоплення вакцинацією та зниження дитячої смертності протягом останнього десятиріччя ", - зазначила Марі-П'єр Пуар’е, регіональний директор Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у країнах Східної і Центральної Європи та Центральної Азії. "Проте, ще багато чого треба зробити. Спалахи кору і високий ризик спалаху поліомієліту серед дітей в деяких країнах регіону,які не повинні мати місце в 21 столітті в Європі та Центральній Азії, є, нажаль, яскравими прикладами проблем на порядку денному".

    Ця заява знаменує початок Всесвітнього тижня імунізації, який в 2015 році відзначається 24-30 квітня з темою "зменшення розриву в охопленні імунізацією". За даними ВООЗ, у Киргизії, Боснії і Герцеговині, Росії, Грузії, Італії, Німеччині і Казахстані зареєстровано більше ніж 22 000 випадків захворювання на кір в 2014 і 2015 роках. Це ставить під загрозу досягнення цілі елімінації кору та краснухи в регіоні до кінця цього року. Незважаючи на те, що кількість випадків захворювання на кір знизилася на 50 відсотків порівняно з 2013 до 2014 року, великі спалахи все ще відбуваються.

    В Україні 1,5 мільйона дітей віком до п'яти років не повністю вакциновані від поліомієліту.

    "Враховуючи велику кількість переселенців, у зв'язку з конфліктом на Сході Україні і найнижчим рівнем охоплення вакцинацією серед країн Європи, в Україні присутній високий ризик спалаху інфекційних захворювань, особливо серед дітей. Тільки 50 відсотків з 7900 000 українських дітей вакциновані належним чином", - зауважила Джованна Барберіс, Представник Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. "ЮНІСЕФ допомагає забезпечити дітей вакцинами, закуповуючи 4 800 000 доз вакцин проти поліомієліту вартістю три мільйони доларів США в якості гуманітарної допомоги за підтримки Уряду Канади.", - додала вона.

    ЮНІСЕФ надає підтримку Міністерству охорони здоров'я України щодо розширення та реформування системи закупівлі вакцин. Протягом останніх семи років, ЮНІСЕФ проводить освітні кампанії про переваги вакцинації для батьків та програми підвищення знань для медичних працівників щодо ефективності та безпеки вакцинації. В результаті цих комплексних програм вдалося досягнути стабільне поліпшення в сприйнятті вакцинації серед українських батьків: нині 72% матерів позитивно ставляться до вакцинації, в той час, як це було тільки 28% в 2008 році.

    У всьому світі імунізація рятує до 3 мільйонів дітей щорічно від смертельних дитячих хворіб, таких, як кір, діарея і пневмонія. Не повністю імунізовані діти не тільки мають високий ризик захворіти самі, але також збільшують ризик для всіх, розповсюджуючи хвороби далі. Більшість дітей в Україні не імунізовані через відсутність вакцин або у зв’язку із переміщенням під час конфлікту. У деяких громадах, де доступ до вакцинації не є проблемою, батьки іноді самі вирішують не робити щеплення своїм дітям через необґрунтовані страхи і слабке розуміння життєвої важливості імунізації для благополуччя та своїх дітей.

    "У сьогоднішньому глобалізованому і взаємозалежному світі всі нещеплені діти мають ризик зараження вакцино-керованими інфекціями. Ми закликаємо всіх батьків та медичних працівників об'єднати зусилля з усунення прогалин в імунітеті. Імунізація є однією з найбільш успішних і рентабельних інвестицій в охорону здоров'я з метою забезпечення благополуччя майбутніх поколінь ", -сказала пані Пуар’е.

    Всі діти повинні мати справедливий шанс на здорове майбутнє - вони мають бути захищені за допомогою вакцин. Особи, що були не повністю вакциновані в дитинстві, залишаються вразливими до захворювання на все життя.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.