• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У столиці досліджують пасажиропотоки за допомогою смартфонів

    Опубликовано: 2015-04-20 08:38:43

    У Києві продовжується дослідження транспортної ситуації. Наразі студенти та викладачі трьох київських вишів: Київського авіаційного університету, Київського національного університету будівництва і архітектури та Національного транспортного університету під керівництвом компанії «А+С Україна», у співпраці з Всесвітнім Банком та їх консультантами з компанії ITP за підтримки Департаменту містобудування та архітектури проводить дослідження пасажиропотоків громадського наземного транспорту. Проводяться дослідження за допомогою смартфонів на базі операційної системи Google Android.

    «На смартфонах встановлена спеціальна програма TransitWand, яка автоматично фіксує та одразу завантажує на сервер інформацію по кількість пасажирів, що зайшли та вийшли на зупинці, час здійснення маршруту, тривалість зупинок. Важливо і те, що програма автоматично прив’язує маршрути до електронних карт за допомогою GPS», - зазначає директор компанії «А+С Україна» Дмитро Беспалов.

    Завдяки такій програмі можна з легкістю зібрати вихідні дані, необхідні для планування та моделювання системи громадського транспорту. Для цього волонтерам потрібно від початку і до кінця маршруту записувати кількість пасажирів, які зайшли та вийшли на кожній зупинці.

     «Важливість цієї роботи важко переоцінити, адже після проведення дослідження ми отримаємо всі дані, необхідні для аналізу роботи громадського транспорту, а саме загальну кількість перевезених пасажирів, завантаження автобуса протягом маршруту, середню дистанцію на одного пасажира, найпопулярніші зупинки та інше», - зазначає Дмитро Беспалов.

    Для здійснення даного дослідження технічні партнери проекту компанії «Samsung Electronics Україна» та «Fly Україна» забезпечили учасників проекту необхідними смартфонами.

    Зазначимо, що дане дослідження проводиться в рамках створення транспортної моделі м. Києва, за допомогою якої можна буде аналізувати транспорту ситуацію у столиці та приймати раціональні рішення, основані на реальних показниках.
     
    Прес-служба Департаменту містобудування та архітектури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.