• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 2 квітня 2015 року розпочалася реєстрація учасників та подача проектів в рамках відкритого конкурсу на кращий міський стартап-2015 м. Києва «Best Urban Social Startup».

    Опубликовано: 2015-04-03 11:44:16

     

    Організатор конкурсу – Фестиваль проектів міського розвитку «PRO місто». Співорганізатор – громадянська платформа «SocialBoost». Генеральний партнер – громадська організація «Інститут енергоефективності України» (ІЕЕ). Партнер – платформа соціальних інновацій «Велика ідея».

    Конкурс «Best Urban Social Startup» є складовою Фестивалю проектів міського розвитку «PRO місто», який пройде у Києві 29-31 травня 2015 року. Розрядження “Про проведення фестивалю міських проектів “PRO місто” № 246 від 20 березня 2015 року підписано Київським міським головою Віталієм  Кличко. Нагородження переможців конкурсу стартапів відбудеться в рамках фестивалю 31 травня 2015 року - на День Києва.

    Метою конкурсу «Best Urban Social Startup» є визначення та подальша підтримка кращих стартапів (проектів на стадії ідеї), які вирішують конкретні проблеми міського життя, відповідають на актуальний суспільний запит та спрямовані на покращення громадського простору Києва.

    Організатори розраховують на те, що конкурсні рішення будуть інноваційними, але водночас реалістичними. Конкурсанти мають реалізовувати свій проект або його пілотну частину впродовж року та «вкластися» в бюджет призового фонду (200 тис. грн. від спонсору конкурсу).

    Ще одна особливість конкурсу полягає у тому, що його учасники пропонуватимуть ідеї, як покращити громадський простір, використавши ІТ-інструменти. До ІТ-складової проектів можуть входити веб-сайт або веб-портал, «розумний» гаджет, мобільна аплікація або аплікація для соціальних мереж.

    Крім того, конкурсанти мають зважати на принципи сталого розвитку міста. Зокрема, автори тих проектів, які будуть спрямовані на подолання технологічних та поведінкових бар’єрів до впровадження енергоефективності, отримають два гранти по 10 тис. грн. кожний від генерального партнера ІЕЕ. Інший партнер конкурсу – платформа соціальних інновацій «Велика ідея» - забезпечить трьом командам-фіналістам 15 годин менторських сесій зі спеціалістами з краудфандингу та комунікацій.

    Відбір фіналістів та обрання переможця відбуватиметься у відкритий та зрозумілий спосіб. Учасник конкурсу має заповнити форму на сайті promisto.socialboost.com.ua та підготувати презентацію за розміщеним там само шаблоном – після цього його проект з’явиться на сайті та стане доступним для on-line голосування. Підсумки on-line голосування будуть підбиті 10 травня. Журі врахує їх як додатковий голос при визначенні 10 фіналістів під час сесії, що відбудеться 11-12 травня.

    28 травня в рамках фестивалю відкриється виставка 10 проектів, що вийшли у фінал, а 31 травня фіналісти презентуватимуть їх перед журі та громадою. Переможець конкурсу та лауреати премій від партнерів будуть визначені за результатами публічних презентацій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.