• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Купрій через суд примусив Генпрокуратуру відкрити справу проти Вілкула-старшого

    Опубликовано: 2015-04-02 13:17:06

     

    Сьогодні, 2 квітня, Печерський районний суд Києва за скаргою народного депутата Віталія Купрія визнав протиправною бездіяльність першого заступника Генпрокурора Володимира Гузира, що полягала у відмові відкривати кримінальне провадження проти мера Кривого Рогу Юрія Вілкула, батька одного з лідерів «Опозиційного блоку» Олександра Вілкула.

    Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив заступник голови парламентського Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, нардеп Віталій Купрій.

    «Для притягнення Юрія Вілкула до кримінальної відповідальності я подав в Генеральну прокуратуру відповідну заяву. Проте тоді ще в.о. Генпрокурора пан Гузир в порушення вимог статті 214 Кримінального процесуального кодексу відмовився відкривати проти корупціонера кримінальне провадження. Тому я був змушений оскаржити його відмову до суду і нарешті громадськість отримала довгоочікуване позитивне рішення. Досудове слідство почалось!», - зазначив народний депутат.

    Купрій нагадав, що вже повідомляв про корупційні схеми в рекламній сфері, які діють у деяких великих містах Україні. Зі слів нардепа, такі схеми очолюють міські голови, прикриваючись рішеннями відповідних органів місцевого самоврядування.

    «Так, в Кривому Розі за час повноважень Юрія Вілкула до міського бюджету не надійшло близько 40 млн. грн. коштів за надання підприємцям в користування місць комунальної власності для розташування рекламних засобів (білборди, лайтбокси, банери, тощо)», - заявив нардеп.

    Разом з тим, як член міжфракційного об'єднання «Депутатський контроль», Віталій Купрій ініціював звернення до мера Києва Віталія Кличка з метою зупинення протиправної діяльності КП «Київреклама». «За моїми підрахунками, це підприємство протиправно отримало на свої рахунки близько 200 млн. грн. бюджетних коштів», - підкреслив Купрій.  

    Народний депутат припустив, що Кличко не є ініціатором вказаної корупційної схеми в рекламній сфері, а «отримав її у спадок від Черновецького-Гереги», тому кримінальні справи повинні бути відкриті саме проти них. Тим не менше, Купрій переконаний, що мер Києва повинен негайно зупинити цю корупційну схему та винести відповідне питання на розгляд найближчої сесії міської ради.

    Нагадаємо, 19 березня Віталій Купрій заявив, що в.о. генпрокурора Володимир Гузир не відкрив кримінальне провадження проти одіозного мера Кривого Рогу Юрія Вілкула і фактично покриває його злочини. Тоді ж Купрій пообіцяв оскаржити дії Гузира в суді.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.