• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Боротьба з корупцію потребує прозорості та не терпить «показухи»

    Опубликовано: 2015-03-30 08:30:17

    Подолання тотальної корупції в країні та одночасне реформування судової гілки влади – ось першооснова реальної європейської інтеграції України, без якої нашій державі годі сподіватися на повноправне міжнародне партнерство, притік великих інвестицій в країну та  розвиток  економіки.  Боротьба з корупцією  повинна бути пріоритетом влади, яка має здійснювати прогресивне управління країною, примножувати багатства держави, а не окремих чиновників, переконані  в Українському союзі промисловців і підприємців.

    Безумовно, гласність та інформування громадськості про усі випадки виявлення корупції, покарання винних, повернення збитків державі  є важливою складовою антикорупційної роботи. Однак  якщо перед телекамерами на засіданні уряду на чиновників несподівано одягають кайданки,  то важливо, щоб так само публічно демонструвалися  судові процеси та  справедливі вироки, які винесені чиновникам-корупціонерам. Інакше такі дії громадськість сприйматиме як піар, показуху  та спроби влади відволікти увагу від відсутності більш глибокої роботи та недостатніх зусиль у подоланні цього величезного зла для економіки та державності, вважають в УСПП. 

    «Найважливішим аспектом боротьби з корупцією має бути відкритість, прозорість  та обґрунтованість, адже вона не повинна перерости у чергові внутрішні «розборки», тасування  «своїх» і «чужих» на важливих посадах, переділ грошових потоків та впливових сфер. Процес антикорупційного очищення має здійснювати за  принципами  рівності всіх перед законом, незворотності  покарання, особливої відповідальності держслужбовців за доручену справу», – наголошує президент УСПП А.К.Кінах. 

    Про серйозність намірів правоохоронних органів боротися з корупцією,  нищити її під корінь свідчать такі підходи,  як  доведення корупційних  справ до кінця, відсутність вибіркового принципу,  а також  публічність, громадський контроль.  Відомим суспільству має бути факт  покарання  – якщо службовець завдав державі збитки, він має їх відшкодувати, і саме про це варто розповісти «під камери». Дуже важлива частина антикорупційної роботи – чистота і чесність тих, хто сам бореться з корупцією, тут не можна терпіти зловживань. Законом передбачено складання списків неблагонадійних колишніх службовців, які не можуть бути допущені у майбутньому на відповідальні посади.

    Одним словом, переконані промисловці і підприємці, є багато засобів забезпечити серйозну антикорупційну роботу вагомою та переконливою інформаційною підтримкою, в якій можна обійтися без демонстрації  надягання кайданків на чиновників під час засідання уряду.

    «Боротьба з корупцією – ретельна, довга, масштабна, така, що стосується й чиновників, і підприємців, і громадян робота державного значення. Без знищення корупції намагання щодо підвищення економічної активності та забезпечення економічного зростання не будуть мати очікуваного ефекту. Без цього ми не станемо гідною частиною Європейського союзу. В такій діяльності не має бути дрібниць», – підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.