• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В зв’язку із заявами так званого «міністра культури» окупованого Криму про повернення до території АРК культурних цінностей, які за законом належать до власності Української держави, повідомляємо

    Опубликовано: 2015-03-23 08:45:02

    Національні та державні музеї, які перебувають в сфері управління Міністерства культури України, не передавали і не могли передавати до музеїв окупованого Криму жодних музейних експонатів, в тому числі тих, які тимчасово експонували.

    Відповідно до пункту 38 Положення про Музейний фонд України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 липня 2000 р. № 1147 (із змінами) передача музейних предметів і музейних колекцій державної частини Музейного фонду України з музеїв на тимчасове зберігання іншим музеям, юридичним і фізичним особам у межах України здійснюється за згодою музеїв, в яких вони зберігаються, за рішенням:

    центрального органу виконавчої влади, у сфері управління якого перебуває музей, - для музеїв, заснованих на державній формі власності;

    структурного підрозділу місцевого органу виконавчої влади, у сфері управління якого перебуває музей, - для музеїв, заснованих на комунальній формі власності.

    «За даними, отриманими від керівників структурних підрозділів з питань культури Запорізької, Одеської обласних та Київської міської державних адміністрацій, інформація про повернення з музеїв Мелітополя, Одеси та Києва, які згадуються у повідомленнях російських ЗМІ, культурних цінностей до кримських музеїв, не підтверджується» - заявив начальник Управління музейної справи та нормативно-методичного забезпечення переміщення культурних цінностей Василь Рожко.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.