• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Від Ради вимагають припинити фінансову блокаду сіл та селищ – законопроект

    Опубликовано: 2015-03-20 14:00:47

    Верховна Рада може зобов'язати районні органи влади передавати сільським та селищним радам за їх запитом фінансування.

    Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив народний депутат, член політичної партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко.

    За його словами, напередодні групою депутатів у парламенті був зареєстрований відповідний законопроект №2402. Зокрема, одним із авторів є також Юрій Дерев'янко. 

    Документом передбачається забезпечити фінансування видатків на органи місцевого самоврядування та фінансування загальноосвітніх навчальних закладів, сільських, селищних та міських палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля, інших клубних закладів та бібліотек.

    Зокрема, пропонується внести відповідні зміни до Бюджетного кодексу, згідно яких у 2015 році районні чи міські ради будуть зобов'язані за поданням сільської, селищної, міської районної ради ухвалювати рішення про передачу коштів на здійснення вказаних видатків.

    "Ми вимушені констатувати той факт, що деякі районні ради і районні адміністрації намагаються зловживати тим становищем, яке передбачене сьогодні Законом. Зокрема, вони не дають можливості профінансувати і виділити необхідні субвенції для утримання дошкільних закладів, об'єктів культури, відповідним міським, сільським чи селищним радам, які відмовилися передавати в оперативне управління майно району", - наголосив нардеп.

    Він підкреслив, що таких прикладів чимало в Україні.

    "Відбувається саботаж. Районні бюджети не ухвалюють відповідних субвенцій і як наслідок сільські та селищні ради не мають можливості ухвалити свої бюджети. І це тоді, коли уже минуло 2,5 місяця з початку бюджетного року. Це фактично блокує повноцінну діяльність таких сільських і селищних рад", - каже Дерев'янко.

    "Цей законопроект розблокує можливість ухвалення бюджетів на рівні сіл та селищ, щоб громади могли повноцінно працювати та припинить зловживання районних органів влади", - додав він.

    Раніше повідомлялося, що сільські і селищні ради не можуть ухвалити бюджети через зловживання районних рад і районних адміністрацій.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.