• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Національна економіка потребує заходів, що стимулювали б розвиток енергетичного ринку України та зменшили енергозалежність від РФ – Микола Кучер

    Опубликовано: 2015-03-04 08:56:58

    «В умовах високої енергозалежності вітчизняної економіки від Російської Федерації, значних бюджетних витрат для фінансування НАК «Нафтогаз України», національна економіка потребує заходів та механізмів економічного характеру, що стимулювали б розвиток енергетичного ринку України», - вважає народний депутат від фракції ПАРТІЇ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА» Микола Кучер.
    Він переконаний, що з боку Уряду також необхідно підготувати відповідний план дій щодо розвитку енергетичного ринку України, що захистило б національні інтереси та зменшило енергозалежність від Російської Федерації.
    «Зокрема, мною у співавторстві з народним депутатом України Олександром Домбровським у парламенті зареєстровано законопроект № 1821 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання використання альтернативних джерел електричної енергії)», - зазначив народний депутат.
    За словами Миколи Кучера, законопроектом передбачається внести зміни до податкового законодавства, дозволивши використовувати спеціальний податковий режим, зокрема, бути платниками єдиного податку виробникам альтернативних джерел електричної енергії.
    «Передбачені зміни можуть стати стимулом до впровадження новітніх технологій, особливо у сільському господарстві, яке щорічно споживає в Україні близько 4000 Гвт електроенергії і має найбільший потенціал використання відновлюваних джерел енергії. Тому прийняття законопроекту дозволить вирішити цілий ряд питань, пов’язаних з утилізацією відходів, самозабезпечення енергоресурсами в умовах ризиків з перебоями їх постачання та підвищення рентабельності підприємств за рахунок зменшення собівартості виробництва. Тому стимулювання цього напряму дозволить не тільки скоротити споживання, а й частково забезпечити інші галузі та населення», - відзначив Микола Кучер.

    Прес-служба народного депутата України Миколи Кучера

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.