• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Громадськість наполягає на необхідності постійного діалогу між владою та суспільством

    Опубликовано: 2015-02-17 13:52:01

    В Україні, на жаль,  досі відсутній постійний  продуктивний  діалог між державою і суспільством, владою і бізнесом. В умовах глибокої воєнно-політичної та соціально-економічної кризи, як ніколи,  потрібне зростання  довіри громадян до влади та посилення консолідації всього суспільства. Відсутність такого діалогу наразі призводить до численних помилок у спробах впровадження  реформ,  подальшого поглиблення кризи.

    «Чисельні помилки, прорахунки, а подекуди і відвертий непрофесіоналізм зараз списують  на надзвичайні обставини, на війну. Але даючи відсіч агресору, відстоюючи право на нашу територіальну цілісність, державність, національну незалежність, ми маємо  використати весь арсенал потужностей – інтелектуальних, ресурсних, організаційних. Влада повинна продемонструвати не лише власну політичну мужність, а й здатність консолідувати навколо себе весь український народ і спрямувати загальні зусилля на забезпечення мирного процесу, економічні перетворення, вихід з соціально-економічної кризи», – заявив президент Українського союзу промисловців та підприємців Анатолій Кінах. Він наголосив, що досягти позитивних зрушень у реформування країни видається можливим лише за умови консолідованих зусиль, на основі зворотнього зв’язку влади та суспільства, плідного діалогу та взаємного обміну аргументами і думками, пошуку консенсусу.

    Зараз, за його інформацією,  велика кількість представників громадськості,  зокрема і Антикризова рада громадських організацій України, представники духовенства, науковці, промисловці та підприємці пропонують започаткувати чесний, прямий, відкритий громадський діалог  як фактор  консолідації та мобілізації всіх суспільних ресурсів у боротьбі за мир і економічне процвітання країни. Активна громадськість кличе на  публічний діалог представників всіх гілок влади та міжнародної спільноти та пропонує зібрати  Національний круглий стіл з розвитку України та проводити його на  постійній основі.

     «Мета Національного круглого столу – посилення механізмів для демократичного діалогу в суспільстві, координація зусиль у розв’язанні кризової ситуації, розробка і впровадження механізму системної побудови держави європейського типу. Виходячи з поточної соціально-економічної ситуації,  воєнно-політичних ризиків, значного посилення ролі громадянського суспільства у житті країни, ми розуміємо, що в Україні сформувався запит на нову якість діалогу у питанні розв’язання кризової ситуації, відновлення та розбудови держави, її майбутнього», – заявив А.Кінах. За його словами, громадськість, яка стала ініціатором проведення такої форми діалогу, сподівається,  що він стане ефективною платформою для комунікації та порозуміння між владою і народом, бізнесом та суспільством.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.