• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державна служба зайнятості: взаємодія з внутрішньо переміщеними особами

    Опубликовано: 2015-02-17 08:37:33

    За час після анексії АР Крим та початку проведення АТО  39 тис. мешканців Донецької, Луганської областей та АР Крим, з яких понад 26 тис. осіб офіційно визнані внутрішньо переміщеними особами, звернулися до державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні не за місцем свого проживання.
    Серед внутрішньо переміщених осіб понад 42% становили законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери та професіонали; фахівці – понад 15%; майже 12% – працівники сфери торгівлі та послуг; 8,4% належали до кваліфікованих робітників з інструментом; понад 8% мали найпростіші професії.
    Державною службою зайнятості забезпечено працевлаштування 6,4 тис. громадян, що вимушено покинули місця свого постійного проживання. За  направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 1,1 тис. безробітних з числа таких громадян. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 1,1 тис. осіб.
    Найчастіше такі люди звертаються до центрів зайнятості Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Полтавської областей та міста Києва.
    Усі громадяни мають можливість ознайомитися з наявними вакансіями конкретної області та України в цілому, оскільки в центрах зайнятості єдина база вакансій по країні. Всі вакансії – у вільному доступі.
    Державна служба зайнятості ставить перед собою завдання знайти роботу кожному переселенцю – шукачу роботи – за новим місцем проживання.
    В умовах обмеженого попиту на робочу силу активізовано співпрацю з роботодавцями, місцевими органами влади, громадськими та волонтерськими організаціями для комплексного вирішення питань працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.
    Станом на 11 лютого 2015 року продовжували отримувати послуги служби зайнятості 18,9 тис. вимушених переселенців, з них 15,1 тис. осіб – із  статусом безробітного.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.