• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки коштує влада народу? Робота влади в об’єктиві «Публічного аудиту»

    Опубликовано: 2015-02-02 15:52:32

    «Публічний аудит» вирішив започаткувати регулярну рубрику щотижневого аналітичного огляду, де стисло подаватимуться результати діяльності Верховної Ради України, а також центральних органів виконавчої влади. Незалежні аудитори формуватимуть наочну картину: скільки робота цих органів коштує державному бюджету країни та які конкретні результати їх діяльності. Про це повідомляє прес-служба «Публічного аудиту».
    «Верховна Рада за минулий тиждень прийняла всього два організаційні акти та один політичний – звернення до міжнародної спільноти з вимогою про визнання РФ агресором. Істотне покращення життя українців від цих результатів роботи доволі сумнівне. Утримання ж апарату коштує платникам податків 14 млн грн на тиждень», – зазначає провідний аналітик «Публічного аудиту» Андрій Вігірінський.
    Нацбанк України, провівши п’ять аукціонів з продажу валюти по $3 млн, призвів до зменшення міжнародних резервів ще на $15 млн – як стверджують незалежні аудитори, все заради підтримки абсолютно нежиттєздатного середньозваженого курсу. 
    Чергове наповнення ринку незабезпеченою гривнею викликало рефінансування шести банків на 500 млн грн.
    Додалося навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб внаслідок віднесення «Імексбанку» до категорії неплатоспроможних.
    Мінфін сплатив купонний дохід за ОЗДП у розмірі $120,25 млн та розмістив ОВДП майже на 4,5 млрд грн. Залучена сума перевищує сплачений купонний дохід – як наслідок, збільшено загальну суму державного боргу. «За офіційними повідомленнями, США готові надати Україні $ 1 млрд кредитних гарантій уже в першій половині 2015 року. Між намірами та фактичною допомогою є істотна різниця, адже надаватимуться кошти виключно за умови проведення реформ», – зазначає Андрій Вігірінський. Тиждень роботи міністерства обходиться бюджету в понад 9 млн грн.
    Кабмін прийняв три розпорядження та продовжив відтермінування анонсованого скорочення держапарату на 10 %, ініційованого Мінфіном. Таке зволікання щотижня коштує українцям щонайменше 22,5 млн грн.
    Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, на робочий тиждень якого передбачено 3,6 млн грн держбюджету, працювало, але так і не вирішило проблему погашення заборгованості по заробітній платі гірникам за грудень 2014 року. Ні до чого не привело й розслідування закупівель неякісного південноафриканського вугілля.
    Крім того, цього тижня було проведено засідання Аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату власного видобутку і скрапленого газу. Незважаючи на заперечення «Укрнафти», стартову ціну нафти українського видобутку збільшено з 5,297 тис грн/т до 5,367 тис грн/т.
    Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, знизила тариф на газ для промисловості і бюджетних організацій на 3,4%, хоча, за дослідженням «Публічного аудиту», об’єктивні фактори для цього відсутні. При цьому анонсовано підвищення тарифу для населення.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.