• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зареєстровано проект постанови Верховної Ради України про призначення членів ТСК

    Опубликовано: 2015-01-29 08:44:49

    За словами Голови Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції Володимира Мойсика, обрання членів Комісії від Верховної Ради України дасть можливість відновити роботу ТСК.

     Як повідомив Голова Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції Володимир Мойсик, 26 січня 2015 року у Верховній Раді України народні депутати О.Ляшко, Ю.Тимошенко, Ю.Луценко, О.Березюк та А.Тетерук зареєстрували проект постанови ВРУ № 1836 «Про призначення членів Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції». Проектом передбачено, що фракції Блоку Петра Порошенка, Народного фронту, Об’єднання «Самопоміч», Радикальної партії Олега Ляшка та Всеукраїнського об’єднання  «Батьківщина» призначають по одному представнику до складу Комісії. За інформацією, наявною в Комісії, розгляд питання про обрання членів ТСК планується на перших сесійних засіданнях ВРУ в лютому 2015 року.
    Голова ТСК Володимир Мойсик подякував головам парламентських фракцій коаліції Верховної Ради України за оперативне реагування на його прохання невідкладно ініціювати вирішення питання щодо призначення своїх представників до складу Комісії відповідно до вимог Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» від 8 квітня 2014 року.
    «Якби обрання членів ТСК від Верховної Ради відбулося найближчим часом, це дало б можливість Комісії відновити свою роботу, – зазначив Володимир Мойсик. – Адже після вибуття Ю.Кармазіна та С. Щотки у складі Комісії залишилось сім осіб, що заблокувало роботу ТСК. Офіційні засідання Комісії, на яких вирішуються долі суддів, не проводилися з 24 жовтня 2014 року».

    Нагадаємо, що 17 листопада 2014  року подав заяву про звільнення зі складу Комісії за власним бажанням член Комісії, суддя Верховного Суду України у відставці Юрій Кармазін. 5 грудня 2014 року член Комісії, суддя Верховного Суду України у відставці Станіслав Щотка подав заяву про звільнення у зв’язку із призначенням на посаду члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України відповідно до наказу Голови Державної судової адміністрації України від 5 грудня 2014 року. Таким чином, сьогодні до складу Комісії входить сім осіб, а відповідно до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» Комісія є сформованою за умови призначення до її складу дев’яти членів.
    Разом з тим, з моменту утворення Комісії на її адресу надійшло понад 1500 заяв про проведення перевірок суддів, за близько 300 з яких призначено відповідні перевірки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.