• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підприємці наполягають на підвищенні ефективності роботи Державної регуляторної служби

    Опубликовано: 2015-01-28 07:38:04

    Промисловці і підприємці готові до потужного діалогу з владою в рамках виконання плану дерегуляції, проголошеного Державною регуляторною службою, адже, на їхнє переконання, саме він закладе фундамент для поновлення потоку внутрішніх та зовнішніх інвестицій і допоможе у боротьбі з корупцією.

    «Необхідна  повноцінна участь експертів у напрацюванні та реалізації цього плану. Ми не сторонні спостерігачі, а учасники процесу, тож наша головна мета – не допустити, щоб напрацьовані ініціативи залишилися на папері, адже це далеко не перший план дерегуляції, який проголошувався в Україні. Жоден попередній виконаний не був, або був виконаний частково, що лише погіршило ситуацію», - заявив А.Кінах. 

    Він також наголосив, що шлях самостійної підготовки реформ урядом, ізольовано від громадськості та бізнесу, без врахування їхніх побажань – це шлях до деградації та нових помилок,  як уже сталося з податковою «реформою»,  90% пропозицій до якої від експертів та бізнесу урядники просто проігнорували. 

    «Тепер ми мусимо виправляти ці помилки шляхом нових консультацій з «фіскалами» та народними депутатами, адже ці недосконалі податкові ініціативи створили напругу у бізнес-середовищі та в суспільстві загалом», - заявив президент УСПП.

    На переконання експертів, комплекс заходів із дерегуляції української економіки, у разі його якісної підготовки та чіткої реалізації, дасть змогу не лише покращити бізнес клімат, а й поповнити державну скарбницю на десятки мільйонів гривень – за рахунок перекриття корупційних схем, що вибудовуються на штучних регуляторних бар'єрах та, власне, самого скорочення самих витрат на утримання бюрократичного апарату.

    «Головне, щоб поняття дерегуляції містило зміни у галузях, які дійсно є важливими, а не виявилося популістським скороченням незначущих процедур.  Негайно треба зняття зайві перепони, які держава створює для бізнесу, зменшити кількість ліцензій і процедур, контролюючих органів, інспекцій, спростити процедури і адміністрування податків, та,  власне, полегшити сам податковий тиск», - вважає А.Кінах.

    Разом з цим, каже президент УСПП, все українське законодавство у сфері технічного регулювання треба приводити у відповідність до норм ЄС – тож уже залишається лише сподіватися на ефективну роботу Верховної ради.

     Ділова спільнота просить уряд виносити на відкрите обговорення план дій з  дерегуляції вітчизняної економіки, адже у такому випадку ці зміни матимуть ще більшу підтримку суспільства і бізнесу, а відтак – і більший ефект.

    «Під час зустрічі з експертом МВФ, яка відбулася минулої осені в УСПП, ми дійшли згоди, що проведення консультацій і комунікацій з представниками бізнесового середовища під час напрацювання плану дерегуляції є важливою умовою МВФ, так само як і вимога призначати конкретних відповідальних за проведення цих реформ та окреслення часових проміжків, відведених для їх виконання», - заявив А.Кінах. 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.