• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Акція «З екранів лізе вата — Нацраді наплювати!»

    Опубликовано: 2015-01-26 12:45:27

    27 січня, 13.00, Прорізна, 2, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення.

    У вівторок, 27 січня, активісти Громадянського руху «Відсіч» та небайдужі громадяни прийдуть до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, щоб висловити своє обурення бездіяльністю цього органа. Війна та окупація тривають уже рік, а на українських телеканалах не тільки не поменшало ворожого російського продукту, а навіть побільшало. Майже на всіх українських радіостанціях без упину лунає російська попса та шансон. Але Нацрада нічого не робить, щоб припинити цю ганьбу. За показ у новорічну ніч на «Інтері» Кобзона й інших рашистів Нацрада винесла телеканалові лише попередження та… переоформила йому аналогову ліцензію.
    Активісти «Відсічі», провівши вже не один моніторинг телеефіру, ще на початку грудня інформували Нацраду, що на кількох телеканалах обсяги російського контенту перевищують 50%. А це означає, що там ніяк не може бути обов’язкових 50% українського контенту, як це передбачено ст. 9 Закону України «Про телебачення і радіомовлення». Та Нацрада не звернула на це належної уваги. На початку січня активісти провели черговий моніторинг і виявили, що телеканали «Інтер» та «Україна», які є лідерами за обсягами російського телепродукту, показують лише 17% та 16% українського продукту відповідно. Ці канали вже давно слід було б покарати за таке кричуще порушення. Але Нацрада безсоромно заявила, що з кінця травня 2014 року не слідкувала за дотриманням телеканалами норми закону про обов’язкові 50% українського продукту, бо дуже заклопотана інформаційною безпекою країни.
    Щоб примусити Нацраду виконувати свої прямі обов’язки й покарати телеканали-порушники, активісти влаштують акцію та продемострують справжню ватну суть Нацради, яку, на думку активістів, уже давно слід перейменувати на Ватраду.

    Контакти: 063 578 91 42 (Роман)

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.