• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта презентувала поштову марку до Дня соборності України

    Опубликовано: 2015-01-26 08:54:23

    З нагоди Дня соборності України національний оператор поштового зв'язку Укрпошта випустила поштову марку «22 січня – День Соборності України». Урочиста церемонія спецпогашення відбулася в Центральному Будинку офіцерів ЗСУ у рамках заключного концерту Всеукраїнського фестивалю мистецтв «Обіймись, Україно!».

    Звертаючись до гостей та організаторів свята, в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук відзначив, що Укрпошта не могла оминути увагою такий важливий день в історії нашої країни та навіки увічнила його в пам’яті поколінь неодмінним філателістичним символом України– поштовою маркою.

    «День Соборності України – це день, який навіки об’єднав українців та показав, що ми  хочемо жити в єдиній та соборній Україні, – сказав Ігор Ткачук, привітавши всіх присутніх зі святом. – У цьомуроці виповнюється 96 років з моменту проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Укрпошта з нагоди цієї визначної події презентує особливий подарунок – поштову марку, яка назавжди увічнитьцей день в історії». 

    У спецпогашеннітакож взяли участь: автор Всеукраїнського суспільно-мистецького проекту «Обіймись, Україно!», поет-пісняр Олександр Карпенко, заступник Міністра оборони України Петро Мехед, заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту – начальник Управління сім’ї, молоді та спорту КМДА Олексій Трофимов, голова Печерської в м. Києві районної державної адміністрації Сергій Мартинчук, голова Всеукраїнської громадської організації «Українське реєстрове козацтво» Анатолій Шевченко та автор мистецького проекту «Україна – є, Україна – буде!» поетеса Зоя Ружин.  

    Насамкінець очільник Укрпошти закликав всіх присутніх триматися єдності дій та соборності душ, а також побажав міцного здоров’я, добра, віри, миру та злагоди.

    Спецпогашення є традиційною поштовою процедурою введення в обіг марок та конвертів, після якої поштову продукцію можна придбати у відділеннях Укрпошти по всій Україні. Автором дизайну поштової марки «22 січня – День Соборності України» виступила українська художниця Наталія Гожа. Номінал марки складає 2 грн., тираж  – 164 тис. примірників.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.