• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Військовою прокуратурою Центрального регіону подано апеляцію щодо утримання під вартою офіцера Національної гвардії України

    Опубликовано: 2015-01-26 08:22:59

          Як повідомлялось, військовою прокуратурою Центрального регіону України 19 січня цього року розпочато розслідування у кримінальному провадженні стосовно полковника Національної гвардії України М. у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, та його затримано.

        В послідуючому в засобах масової інформації з’явились повідомлення, в яких висловлюється обурення щодо звільнення судом зазначеного військовослужбовця під заставу. У зв’язку з цим прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України з цього приводу повідомляє, що військовою прокуратурою Центрального регіону України до Печерського районного суду м. Києва були направлені клопотання про обрання запобіжного заходу начальнику управління логістики Головного Управління Національної гвардії України полковнику М. у виді тримання під вартою, а відносно «хабародавців» - керівника комерційної фірми та його заступника – у виді застави у розмірі 124 мінімальних заробітних плат, що складає 151032 гривень, кожному.

        Суд, розглянувши зазначені клопотання військової прокуратури, задовольнив їх, визначивши заставу керівникам комерційного підприємства на зазначену суму, а відносно зазначеного офіцера Національної гвардії України обрав запобіжний захід тримання під вартою, одночасно визначивши заставу у розмірі 200 мінімальних зарплат, що складає 243600 гривень.

        З огляду на те, що визначена зазначеному офіцеру застава не здатна забезпечити виконання підозрюваним, - службовою особою, яка займає відповідальне становище, передбачених законом обов’язків під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, військовою прокуратурою Центрального регіону України на ухвалу слідчого судді до Апеляційного суду м. Києва внесена апеляційна скарга.

    Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.