• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іван Сахань: потрібно забезпечити виконання законів щодо оплати праці

    Опубликовано: 2005-11-01 12:03:00
    Під час селекторної наради з інспекторами праці міністр праці та соціальної політики Іван Сахань наголошує на необхідності забезпечення дотримання законодавства про працю.
     
    „В Україні зберігається стійка позитивна динаміка зростання заробітної плати. Проте її рівень все ще залишається вкрай низьким. Близько 10% працівників отримують сьогодні зарплату в межах мінімальної, а 36% отримує зарплату не вище прожиткового мінімуму. 16,2% перевірених підприємств не дотримуються законодавства щодо рівня мінімальної заробітної плати. Іще 16% порушують норми Генеральної і галузевих угод. В структурі доходів населення обсяги соціальних виплат перевищують доходи від отриманої заробітної плати. Ці показники є дуже тривожними. Держава повинна створити такі умови, щоб працююча людина могла забезпечувати гідне життя своїх родин. Керівники областей, районів та міст повинні усвідомити, що це є їх першочергове завдання. У кожного з них має бути щомісячний аналіз стану виплати заробітної плати, її динаміки, доходів, що надійшли до бюджету, які підприємства зменшили рівень оплати праці і чому. Необхідно мати списки збиткових та малоприбуткових підприємств, підприємств із підозріло низьким рівнем зарплати, підприємств, де використовують працівників без оформлення трудових договорів. Потрібно негайно розпочати діалог з власниками та менеджерами підприємств щодо неможливості продовження подібної практики, попередити, що після цієї розмови за справу візьмуться прокуратура та органи внутрішніх справ. Потрібно забезпечити виконання законів”, - підкреслив Іван Сахань.
     
     
    Міністерство праці та соціальної політики
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.