• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Від каральної податкової системи треба відмовитися

    Опубликовано: 2015-01-20 12:53:29

    Уважно проаналізувавши зміст законів, які були прийняті напередодні ухвалення бюджету-2015, промисловці і підприємці, Антикризова рада громадських організацій, яка була створена в грудні минулого року, рішуче заявляє: в країні має бути змінена сама ідеологія реформування податкової системи.  Не посилення фіскального навантаження на ще працюючий бізнес та середній клас, яке межує з їх знищенням, не вичавлювання податків  за будь-яку ціну, а непорушність принципу стимулювання, заохочення підприємництва,  надання можливості розвиватися, рухатися вперед – ось що має бути в основі податкової філософії.  

    «Ми будуємо не поліцейсько-каральну, а демократичну, європейсько-орієнтовану економіку. Так, не можна забувати, що в країні триває війна, але економіка мусить розвиватися, саме в цьому запорука нашої перемоги.  Заради сталого розвитку  варто зменшити кількість  податків,  спростити   податкову звітність, надати перевагу  електронним сервісам.  Настав час відмовитися від каральної моделі податкового контролю – скасувати штрафні санкції для платників податків, які без оскарження податкового повідомлення-рішення сплатили донараховані платежі;  виключити з доходної частини бюджету надходження від штрафів та пені;  провести  податкову амністію капіталів.  Ми принципово наполягаємо на тому, щоб  заборонити  на законодавчому рівні кримінальне переслідування особи за ухилення від сплати податків до остаточного узгодження податкових зобов'язань; встановити особисту фінансову та навіть кримінальну відповідальність  працівників податкових та митних органів за втрати, яких зазнали суб’єкти підприємницької діяльності через незаконні дії або бездіяльність чиновників», – наголошує Анатолій Кінах. 

     Податки мають пропонувати  і впроваджувати не фіскальні органи на чолі з  Мінфіном, а Мінекономрозвитку, експерти та бізнес-спільнота, переконані в УСПП. В Антикризовій програмі спільних дій влади та бізнесу, яку затвердила Антикризова рада громадських організацій, йдеться про зменшення фіскального навантаження на фонд оплати праці,  модернізацію податку на прибуток, реформу ПДВ.

    Проаналізувавши останні закони з оподаткування, аналітики Антикризової ради громадських організацій зробили висновки щодо порушення принципів соціальної справедливості, оскільки  податки і збори мають встановлюватися  відповідно до платоспроможності платників податків;  стабільності (зміни до будь-яких елементів податків та зборів не можуть вноситися пізніш як за шість місяців до початку нового бюджетного періоду) тощо. Крім того, норми законів  дублюють одна одну, містять багато суперечностей, створюють правові колізії.  

    «Відсутність системи у  вирішенні проблеми тіньових доходів громадян, збереження  «податкових ям», подальше «закручування гайок»  на фоні суттєвого погіршення якості життя середнього класу,  зубожіння населення в цілому загрожує створенням  передумов для соціального вибуху. Переконані: останні  податкові закони потребують перегляду, вони, як і вся податкова система країни, мають стимулювати економічний розвиток», – підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.