• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кредитна угода Енергоатома з ЄБРР набула чинності

    Опубликовано: 2014-12-22 13:59:56

     

    19 грудня 2014 року НАЕК «Енергоатом» отримав повідомлення від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) про набуття чинності Кредитної та Гарантійної угод, укладених 25 березня та 15 травня 2013 року відповідно та ратифікованих Верховною Радою у травні поточного року. Цьому передувала потужна робота Компанії з виконання умов Банку, які потрібні для набуття чинності вказаних угод відповідно до Стандартних положень та умов ЄБРР.

    Таким чином, роботи по залученню Кредиту від ЄБРР у розмірі 300 млн євро, які потрібні для реалізації проекту «Комплексна (зведена) програма підвищення рівня безпеки (КзППБ) енергоблоків атомних електростанцій», можна вважати завершеними.

    Нагадаємо, що КзППБ була затверджена Кабінетом міністрів України 7 грудня 2011 року. До програми, що розроблена НАЕК «Енергоатом» та погоджена Державною інспекцією ядерного регулювання, включено всі заходи попередньої програми з підвищення безпеки та додаткові «постфукусімські» заходи, розроблені за результатами «стрес-тестів», що проходили на українських АЕС з урахуванням уроків аварії на японській АЕС Фукусіма. Програма встановлює обсяг заходів з підвищення безпеки, які повинні бути реалізовані на кожному енергоблоці АЕС.

    Реалізація програми, яка кредитується ЄБРР і Euratom, дозволить привести рівень безпеки українських атомних блоків у відповідність до міжнародних вимог, а також забезпечить виконання в повному обсязі міжнародних зобов'язань України щодо підвищення безпеки діючих АЕС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.