• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Довірчі стосунки і зрозумілість умов ведення бізнесу – ключ до розвитку підприємництва в Україні

    Опубликовано: 2014-12-17 09:06:45

    Американська торгівельна палата за ініціативи «Емвей Україна» та підтримки Українського союзу промисловців і підприємців провела конференцію щодо розвитку підприємництва в Україні «Перспективи економіки України: стратегії розвитку малого та середнього бізнесу».
    Конференція стала платформою для розробки стратегії поліпшення середовища для розвитку мікро-, малого та середнього бізнесу. Захід зібрав понад 80 учасників, а запрошені спікери – провідні спеціалісти, практики, представники бізнесу та бізнес-об’єднань, урядовці – поділилися досвідом і думками  щодо створення гідних умов для зростання малого і середнього бізнесу в Україні.
    Тарас Качка, в. о. президента Американської торгівельної палати в Україні наголосив на важливості дискусії щодо проблем і перспектив розвитку підприємництва та малого бізнесу в Україні: «Без успішної роботи малих та середніх підприємств в Україні неможливо буде побудувати нормальну систему економічних зв’язків». До того ж, за словами Тараса Качки, сфера інтересів таких підприємств не повинна обмежуватися локальним ринком: «Вже сьогодні є приклади успішного виходу малих підприємств на європейські ринки, однак їх повинно бути більше. Саме тому експерти Палати беруть активну участь в інформуванні представників бізнесу в регіонах  щодо умов та перспектив виходу на іноземні ринки».
    Олена Якимчук, менеджер з корпоративних зв’язків «Емвей Україна» представила результати Глобального звіту про підприємництво компанії Amway 2014-го року, в яких було окреслено ставлення до підприємництва та готовність розвивати власний бізнес як у світі, так і в Україні з фокусом на важливості освіти в області підприємницької діяльності.
    Зі станом та проблемами малого і середнього бізнесу в Україні учасників конференції ознайомив віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців Максим Кунченко: «Наразі можна окреслити три головні проблеми малого і середнього бізнесу в Україні: кредитування, державне регулювання і оподаткування бізнес-сектора. Щоб їх подолати, необхідно єдине – об’єднати зусилля всіх учасників ринку – держави, бізнесу, громадських бізнес-об'єднань. Тільки тоді ми зможемо зробити дійсно ефективні кроки».
    Конференція відбулася у форматі панельних дискусій: «Практики взаємодії великого та малого бізнесу» та «План дій 2015: найважливіші кроки для створення більш комфортного бізнес-середовища». Під час обговорень спікери виокремили ТОП-5 ключових завдань для покращення бізнес-клімату в Україні:
    • Формування довірчих стосунків – серед бізнес-гравців та з владними структурами, співпраця і підтримка одне одного як по горизонталі, так і по вертикалі;
    • Забезпечення стабільної податкової системи – мають бути припинені постійні експерименти з Податковим кодексом і нарешті встановлена проста, прозора, зрозуміла система;
    • Об’єднання зусиль – для впровадження якісних змін необхідно створити єдину платформу для обміну досвідом та спілкування між урядом, бізнесом та громадськими бізнес-об’єднаннями;
    • Поширення інформації щодо наявних бізнес-можливостей – різноманітні гранти та підтримка з боку громадських і міжнародних організацій;
    • Формування бізнес-культури – бізнес-стосунки вимагають рівної відповідальності від усіх учасників процесу – як держави, так і підприємців. Не варто чекати лише на кроки з боку регулятора, необхідно починати з виховання себе.
    Томаш Мурас, генеральний директор «Емвей Україна», зазначив: «Працюючи щоденно з Незалежними підприємцями Amway в Україні, я помічаю, що дуже багато людей і зараз, за нинішніх непростих умов, готові працювати багато і сумлінно. Все, що на мій погляд, потрібно для подальшого розвитку бізнесу в Україні, – це гарна, збалансована регулятивна система, підтримка держави і зменшення бюрократії».
    Спікери:
    - Тарас Качка, в.о. президента Американської торгівельної палати в Україні;
    - Олена Якимчук, менеджер з корпоративних зв’язків ТОВ «Емвей Україна»;
    - Максим Кунченко, віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП);
    - Ростислав Лукач, президент українсько-голландського бізнес-клубу «Оверсіз», експерт з інвестицій;
    - Віктор Пономаренко, Генеральний директор ProCredit Bank;
    - Катерина Рігг, менеджер групи підтримки малого бізнесу ЄБРР в Україні;
    - Інна Ільєнко, менеджер розвитку постачальників молока компанії «Данон-Україна»;
    - Світлана Нестеренко, представниця МСБ, засновниця компанії «Бабусина Торбинка»;
    - Томаш Мурас, генеральний директор ТОВ «Емвей Україна»;
    - Сергій Кіраль, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва;
    - В’ячеслав Биковець, генеральний директор Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України;
    - Любомир Чорній, технічний радник проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада», що виконується CIPE (Центр міжнародного приватного підприємництва);
    - Ігор Каневський, головний редактор журналу «Бізнес», модератор дискусії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.