• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Депутатська група Воля народу пропонує зменшити пенсійний вік для жінок»

    Опубликовано: 2014-12-05 08:27:38

    Верховній Раді пропонують зменшити пенсійний вік для жінок до 55 років. Відповідний законопроект № 1031-2 зареєстрували народні депутати із групи "Воля народу" Володимир Бандуров, Ігор Єремеєв, Ярослав Москаленко, Андрій Деркач і Володимир Литвин.

    У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що при проведенні аналізу ефективності роботи пенсійної системи в період після внесення змін, передбачених Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», з'ясувалося, що підвищення пенсійного віку не дало позитивного ефекту у фінансовій сфері - Державний бюджет і Пенсійний фонд не наповнюються. Так, дефіцит бюджету Пенсійного фонду в 2012-13 рр. залишається на високому рівні (2011р. - 30,1 млрд. грн., 2012 р - 27,2 млрд. грн. 2013 р - 21,8 млрд. грн.), що в цілому продовжує залишати Пенсійний фонд залежним від держбюджету.

    Дискримінаційна норма щодо підвищення пенсійного віку для жінок, що вступила у силу після прийняття відповідної реформи, на даний час є не тільки неприйнятною, але й є антинародною, про що свідчать масові звернення громадян до державних органів влади та судові спори пенсіонерів з Пенсійним фондом, підкреслили парламентарі.

     "Питання щодо повернення до ідеї підвищення пенсійного віку може бути доречним у випадку розвитку економіки, значного зростання попиту на ринку праці, при покращенні загальних умов життя, праці та охорони здоров’я. Держава повинна використовувати інші соціально нейтральні і економічно необхідні заходи й реформи, що можуть забезпечити збалансування солідарної системи пенсійного страхування: детінізація заробітних плат, підвищення рівня заробітної плати працівників, реалізація програми розвитку робочих тощо", - вважають народні депутати.

    Прес-служба ДГ «Воля народу»

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.