• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Трудові права під загрозою: хто допоможе українцям в умовах нового трудового законодавства

    Опубликовано: 2014-12-04 17:04:53

    11 грудня о 12.30 в УНІАН  (вул. Хрещатик 4) відбудеться прес-конференція на тему «Трудові права під загрозою: хто допоможе українцям в умовах нового трудового законодавства?».

     Учасники прес-конференції розкажуть, як забезпечується дотримання трудових прав в Україні, чим загрожує для пересічного українця прийняття нового Трудового кодексу і як українцям захистити свої соціально-економічні права, а також представлять нову громадську організацію «Трудові ініціативи», що надаватиме безплатну юридичну допомогу у сфері трудових відносин.

    Право на гідні умови праці визнається міжнародними угодами як одне із базових прав людини. Україна взяла на себе численні зобов’язання щодо захисту та реалізації прав працівника. Проте, незважаючи на наявність великого масиву законодавства, що регулює сферу трудових відносин та свободу професійних об’єднань, багато із його положень залишаються суто декларативними.

    В той час як українці продовжують боротись за демократичні цінності та право увійти до Європейського Союзу, а новий уряд і парламент декларують готовність впроваджувати демократичні реформи, проект Трудового кодексу, запропонований Міністерством соціальної політики, містить низку антисоціальних норм, що суттєво погіршують становище найманого працівника, суперечать міжнародним стандартам у галузі трудових відносин та захищають інтереси олігархів.

    У прес-конференції візьмуть участь: представники громадської організації «Трудові ініціативи» І.Машек та О.Михальченко, юрист Української Гельсінської Спілки з прав людини М.Щербатюк та голова Конфедерації вільних профспілок України М.Волинець.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.