• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні бракує не фахівців для нового уряду, а політичної волі

    Опубликовано: 2014-12-02 14:40:35

    Україна повинна використовувати найкращий міжнародний досвід у проведенні реформ, боротьби з корупцією та модернізації виробництва, однак пріоритет для їх реалізації варто віддавати вітчизняним фахівцям.
    «Безсумнівно, ми маємо спиратися на позитивний іноземний досвід. Можна створювати експертні групи, залучати висококваліфікованих аналітиків, експертів,  менеджерів, але Кабінет міністрів України – найвищий виконавчий орган країни і кожен міністр у ньому виконує, окрім своїх профільних повноважень, ще й політичну функцію. Міністри мають захищати інтереси своєї країни, жорстко виконувати вимоги Конституції і, що головне, бути частиною національних, економічних, політичних, воєнних пріоритетів своєї країни», - вважає президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
    На його думку, факт запрошення до уряду іноземних фахівців може послужити негативним сигналом світу про те, що в Україні бракує висококваліфікованих управлінців, що насправді не відповідає дійсності. «Наша країна розвивається не у замкнутому анклаві, адже у світі переважає глобалізація, тож наша економіка розвивається як частина європейської. Нам зараз вкрай важливо запроваджувати в країні європейські стандарти, міжнародні норми, верховенство права, рівноправної конкуренції, захисту прав власності, інвестора та загальних прав людини. Але має витримуватися баланс між нашими інтересами з інтересами оточуючого світу. Намір віддати крісла у міністерствах іноземним менеджерам – це певною мірою принизливий сигнал», - заявив А.Кінах.
    На думку, громадського діяча, проблема полягає не у бракові фахівців в Україні, а у відсутності політичної волі припинити практику протекціоністських призначень на відповідальні посади, розподілу посад за принципом партійних квот та бізнесових інтересів. Також причиною неефективних кадрових рішень А.Кінах вважає відсутність тісного діалогу і взаємоповаги між владою та громадянським суспільством.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.