• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ продовжує наводити лад на ринку страхових послуг

    Опубликовано: 2005-10-26 09:53:00
    В ході останього перебігу подій на ринку страхування, прес-служба Антимонопольного комітету України уповноважена повідомити таке.
    Перше. Антимонопольний комітет порушив нову справу за виявленими ознаками антиконкурентних узгоджених дій ЗАТ «Народна фінансово-страхова компанія «Добробут», житлово-експлуатаційних організацій м. Києва та головного розрахунково-обчислювального центру Київської міської держадміністрації на ринку добровільного майнового страхування.
    Друге. У зв’язку з розповсюдженими прес-релізами та заявами керівництва компанії «Добробут» про незгоду з рішенням Комітету повідомляємо, що накладений 18.10.2005 р. на цю компанію штраф 140 тис. грн. за антиконкурентні дії на ринках страхування у приміщеннях МВС розраховувався зважаючи на факт піблічного визнання компанією порушення. Про визнання вчиненого порушення чітко заявляв голова правління компанії «Добробут» Микола Ященко під час засідання Антимонопольного комітету у присутності членів Комітету, предстаників інших страхових компаній та багатьох ЗМІ. «Якщо керівництво компанії змінить позицію, Комітет матиме підстави переглянути штраф у бік збільшення до передбаченого матеріалами справи максимального розміру, тобто 1 млн. 400 тис. гривень. Це також стосується інших компаній, що визнали порушення», - підкреслив у цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.
    Третє. Ліквідовано привілейоване становище НАСК «Оранта» на ринках особистого страхування дітей. Зокрема, на вимогу Антимонопольного комітету Міністерство освіти і науки припинило нав’язування обов’язкового страхування дітей-сиріт виключно у цієї компанії. Цим Міносвіти надало можливість керівникам освітянських закладів, обласних та міських управлінь освіти спіпрацювати на конкурсних засадах з будь-якими страховиками, які пропонують найкращі умови. З тим, щоб у подальшому не допускати порушення законодавства про захист економічної конкуренції, Міністерство розробляє нову інструкцію страхування дітей-сиріт із врахуванням зауважень та пропозицій  Комітету. З цього приводу Олексій Костусєв зазначив, що «до всіх учасників ринку страхових послуг як і всіх інших ринків Комітет ставиться однаково, а рішення визначає на основі закону і тільки закону».
    Четверте. В коментарях дій Антимонопольного комітету щодо страхових компаній деякими ЗМІ, на жаль, допущені неточності. Зокрема, в газеті «Бізнес» (43/24.10.05 «Тайный сговор») мова йде про погрози на адресу працівників Комітету з боку діючого заступника міністра МВС. Проте, газета була чітко поінформована, що мова велася про колишнього заступника міністра внутрішніх справ. Чи повязані неточності з гонитвою за сенсацією, чи будь-якими іншими причинами, Комітету не відомо. На засіданні Комітету 18.10.2005 р. Олексій Костусєв висловив вдячність новому керівництву МВС, яке не тільки не втручалося у розслідування, а навпаки, своєю принциповою позицією, сприяло успішному його завершенню. Про це офіційно повідомляла прес-служба.
    Антимонопольного комітету України
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.