• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Генеральна Асамблея ООН підтвердила правильність курсу реформи спорту в Україні

    Опубликовано: 2014-11-11 13:33:17

    Київ, 10 листопада 2014 року. Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй (ООН) своєю резолюцією підтвердила правильність курсу реформи спорту в Україні, сказав міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

    "Історичне рішення Генеральної Асамблеї ООН про те, що необхідно посилити автономію спорту, підтвердило правильність реформування галузі фізичної культури та спорту України,- сказав Д. Булатов. - Адже ключові зміни у проекті реформи спортивної галузі України, яка була публічно представлена на початку жовтня, це автономність та саморегульованість спорту. І тому держава має відійти від управління спортом".

    За словами президента Федерації спортивного права України Олександра Кошового, резолюція ООН ще більше підвищила статус спорту у світі. Адже раніше законодавчо принцип автономії спорту було закріплено тільки Міжнародним олімпійським комітетом в Олімпійській хартії.

    "ООН визнала автономію спорту як основоположний принцип спортивної діяльності, тим самим підвищивши статус спорту як унікального явища. Враховуючи, що робоча група ще в жовтні запропонувала в проекті нового Закону України "Про фізичне виховання та спорт" визнати та покласти в основу всіх його положень саме цей принцип автономії спорту в Україні, є сподівання, що законодавці прислухаються до думки авторитетих організацій - ООН та Міжнародного Олімпійського комітету (МОК), та приймуть нарешті зміни до законодавства про спорт. А президент НОК України може стати першим президентом НОК у світі, хто дієво підтримає пропозицію пана М.Баха щодо посилення автономії спорту в своїй країні", - сказав О.Кошовий.

    Нагадаємо, у жовтні на спортивному конгресі у Києві робоча група з питань реформування галузі фізичної культури та спорту України представила проект реформи сфери фізичного виховання та спорту України, а також проект нової редакції Закону України "Про фізичне виховання та спорт».

    ООН на 69-й черговій сесії у Нью-Йорку ухвалила резолюцію з автономії міжнародного олімпійського руху.

    Голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах закликав президентів

    205 національних олімпійських комітетів посилити автономію спорту в їх країнах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.